16. SEPTEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Tomaž Ravnihar
Prihodi -Odhodi

Otvoritev razstave slik.

Tomaž Ravnihar se bo Kudovi galeriji predstavil z osemnajstimio slikami, ki so nastale v v zadnjih štirih letih. Njegove slike so v glavnem narejene narejene v imanjših formatih (50 x 60 cm), le redke med njimi so večje (100 x 120). Za njegova dela so značilne močne, žive barve in uporaba simbolov, ki imajo sporočilni pomen.

“Za Tomaža Ravniharja pravijo, da je slikar prostranih pokrajin, odprtih perspektiv, blagodejnih horizontov in izčiščenih pogledov.
Prepriča nas, da je vsak naslikan element v njegovih delih v prav takšnih odnosih ter na prav takšnih pozicijah in kostelacijah kot mora biti.

Tradicija iz katere izhaja je jasna in poznana. Nadaljevanje terja prilagajanje današnjemu času , ki pa se zdi glede likovnih zakonitosti in znanj relativno bolj toleranten kot nekoč. Še posebej takrat, kadar je ustvarjalec samosvoj, prepoznaven, ko črpa iz lastne intencije, zrcali naš čas in ga hkrati presega. Četudi nas slikar s svojimi deli prepriča, da zrcali splošno poznana dejstva, ki jih ni treba dokazovati, mu zaupamo, ker je iskren in prizemljen. S svojimi deli namreč uravnoteža današnji čas. Prav tako tudi slikarjeva ikonografija ne daje občutka, da je sama sebi namen. Je suverena, poudarjeno izpostavljena, prečiščena in presvetljena z mehkobo optimizma ter velikimi prelivno-monokromnimi površinami, ki poudarjajo delom kljub svoji relativni majhnosti izrazito monumentalen značaj, kar slikarjev slog še dodatno podpira in celostno osmišlja.”
Likovna krtičarka Nuša Podgornik

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.276.104-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: