16. AVGUST 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Reggalution

KONCERT/CONCERT:
Dreamwalk

Reggae kolektivRaggalutionizKranjažeodleta 2011 ustvarjaavtorskoglasbo, s katero je ženaprvemkoncertutakojpridobilsimpatijeobčinstva. Kljubnekomercialnosti in breznekepretiranepopularnosti v medijihtersoclialnihomrežjih, se je skupini s trdimdelomuspelodokajhitrouveljavititakonadomačiscenikottudi v tujini. Raggalution se takolahkožepohvalijo s karlepimštevilomodigranihkoncertov, nakaterih so sioderdelili z mnogimiuveljavljenimiimenislovenske in mednarodneglasbene scene. Po uspešnihgostovanjih v sosednjiAvstrijiimajozasabožeprvoturnejopoBalkanu, v okvirukatere so lanispomladiobiskalinekateredržavebivšeJugoslavije, poleti pa so med drugimnastopilitudinanekaterihodmevnihtujihfestivalih, kot so Sziget, Seasplash, Skaville in drugi. Konecleta 2013 so Raggalutionizdalisvojstudijskiprvenec »Mask Of Liberty«, nakaterem je zbranihdesetavtorskihpesmi, kipredvsempredstavljajokritikostanju v družbi in opozarjajonanekodrugačno, boljšoalternativo. Album je bilzaradiizrednegazanimanja v zelokratkemčasurazprodan in je žedočakaltudiprviponatis, kar je danes, v dobiinterneta in digitalnihnosilcevzvoka, žepravaredkost.

Since 2011 Raggalution have been creating their own brand of Reggae music, which immediately earned them acclaim among audiences. Despite their uncommercial approach and without much media exposure or social media activity, the hard-working group managed to quickly establish a strong presence on both local and international music scenes. Raggalution now have quite an impressive number of shows under their belt, and have shared the stage with many big names of the Slovene and international music scenes. After a few successful visits to nearby Austria they completed their first tour of the Balkans last spring. This tour brought Raggalutionto many parts of former Yugolavia, while the summer saw them performing at some major international festivals, such as Sziget, Seasplash, and Skaville, among others. At the end of 2013 Raggalution released their debut album “Mask of Liberty”, comprised of 10 original songs, which present a sharp criticism of the state of modern society and point to different, better possibilities for the future. Due to lots of interest from the public the album sold out very quickly and has since been re-released in a remastered edition. This marks “Mask of Liberty” as a rare achievement in today’s age, when the internet and digital sound carriers have made CDs almost obsolete.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Filmski večer

KUD Kiks - Filmski večer

90min – komedija | impro | drama | akcija | horor | kavbojka


[spremeni] ZGODBA:

Štirje fantje se znajdejo v klubu KGB v Mariboru, na improviziranem dogodku. So brez scenarija, rekvizitov in kostumov, opremljeni le s svojim talentom in predlogi občinstva bodo razsuli filmski svet, kot ga poznate. Pred njimi je naloga, da se spopadejo s smeha željnimi gledalci in jih v nežno-akcijsko-komičnih prizorih ne pustijo ravnodušne. Pa jim bo uspelo? So prava ekipa, da bodo kos nalogi? Bodo odigrali predstavo s pravim bliščem in stoječimi ovacijami?

[spremeni] ZASEDBA:

[spremeni] Sašo Stare …………… model #1

Slika:stare - home alone .jpg

[spremeni] Rok Bohinc ………….. model #2

Slika:rok bohinc - forest gump1.jpg

[spremeni] Nejc Šmit …………….. model #3

Slika:Zgledneki.jpg

[spremeni] Dino Kapetanovič …… model #4

Slika:Zgleghd.jpg

▬ PODROBNOSTI:

Datum začetka: sobota, 12.september, 21:00 Lokacija snemanja: KGB, Maribor Cena kino vstopnice: 3€ študenti in dijaki / 4€ vsi ostali Drugače poznano kot: Dva para fantov, Izgubljeni najdenčki

Producent: KUD KIKS

ALI STE VEDELI? Roku Bohincu je bila sprva ponujena vloga modela #3, a jo je zavrnil.
Fantje so predstavo premierno predstavili 22. marca v Radovljici, bila je najbolj obiskana predstava v sezoni.
Izjemen uspeh je najbolj stopil v glavo Sašu Staretu.
Dino Kapetanovič je po predstavi postal znan kot DINOzaver.
Nejc Šmit ima po prvi predstavi eno oboževalko več.

VPRAŠANJA IN ODGOVORI: Q: Kaj sploh je impro? A: GLEDALIŠKA IMPROVIZACIJA (impro) je oblika komedije, kjer se igralci na oder podajo brez scenarija in s pomočjo predlogov gledalcev pred njihovimi očmi ustvarijo komične igrane prizore.

ODZIVI PUBLIKE: “O moj bog!” – ena bejba “Kakšna igra z žanri in karakterji. Preprosto neverjetno.” – Filmski kritik Marcel Štefančič Jr. o novem filmu Quentina Tarantina. “MARIBOR VIJOLČNI!” – navijač iz Maribora

90min – komedija | impro | drama | akcija | horor | kavbojka
9,8 (Ratings: 9,8/10 od 3.903 uporabnikov, TOP100 @IMDB)

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 13.114.547-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2015
PTSČPSN
 
 
avgust 2015
PTSČPSN
 
 
september 2015
PTSČPSN
 
 

POGANJA: