16. AVGUST 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Kilo Kilo banda

KONCERT CONCERT:
Kilo Kilo banda (RS) – reggae

Vojislav Malesev, aka KILLO KILLO, je novosadski MC širokega spektra. Sodeloval je pri številnih mednarodnih in srbskih glasbenih projektih, za njegov zadnji projekt imenovan KILLO KILLO Banda, pa vse kaže, da bo od vseh ostalijh najbolj popularen. Po nekajletnem ustvarjanju komadov na računalniku, se je leta 2007 odločil ustanoviti bend, ki bo lahko izvajal njegovo glasbo in jo še obogatil s človeško energijo in kreativnostjo na živih nastopih. Glasba, ki jo ustvarja s svojimi gladbenimi kolegi, je roots reggae, vendar ima v sebi še veliko več: različne glasbene usmeritve od rock-steadyja in dance halla do karibskega skaja se pogosto prepletajo z rahločutnim balkanskim soulom in čustvenim bluesom osamljenega bojevnika.

Za založbo Exitmusic je KILLO KILLO Banda izdala digitalni LP AMONGST THE PEOPLE, ki si ga še vedno lahko zastonj presnamete s spletne strani založbe. Plošča jim je prinesla veliko oboževalcev tako v Srbiji kot tudi drugje. Pojavili so se tudi na obeh Balkanfarraj kompilacijskih ploščah tamkajšnjih reggea bendov, ki so dobro znane balkanskim reggae ljubiteljem.

Nastopali so po celi Srbiji in okoliških deželah, najodmevnejši pa so bili zagotovo nastopi na festivalu Exit leta 2009 in 2011 in skupni nastop z Manu Chaom v Novem Sau leta 2011. Istega leta so gostovali tudi na madžarskem festivali Sziget.

V letošnjem poletju, tudi tokrat samo digitalno, so za založbo Exitmusic izdali nov album BERBA z dvanajstimi novimi komadi in dvema predtem izdanima že na singlici. V glasbenem smislu so na novem albumu ostali v glavnem zvesti zvoku s prve plošče, čeprav pri novi plošči ni mogoče spregledati večje glasbene zrelosti, kompleksnosti zvoka in čutnosti.

Vojislav Malesev, AKA KILLO KILLO, is a wide spectrum MC coming from Novi Sad, Serbia. He is involved in a lot of International and domestic musical projects, but the latest one, called KILLO KILLO Banda, is threatening to be the most popular. After a few years of making songs on the computer, in 2007, he decides to form a band which could perform all that music but enriched with human power and creativity within live acts and improvisation. The music he creates, along with his fellow musicians, is based on roots reggae, but it brings us a lot more : various flavors from rock-steady and dance-hall to carribean style ska and all of that is often blended with some fine Balkan soul and emotional blues of the lone warrior. Na plošči je zabeležena polna ura čiste nergije in krativnosti.

KILLO KILLO Banda released a digital LP AMONGST THE PEOPLE for the EXITMUSIC label on whose website it can still be downloaded for free. It brought them a bunch of fans in Serbia and the region. They also appeared on both Balkanfarraj compilations of regional reggae bands, well known to the Balkan’s reggae audience.

They played all around Serbia and neighboring countries but the hypes were certainly reached on EXIT festival in Novi Sad in 2009 and 2011 and sharing the stage with Manu Chao on his concert in Novi Sad in April of 2011. In August 2011 they also performed at Sziget festival in Budapest, Hungary.

In summer 2013. they, again only digitaly, released a new album called BERBA for EXITMUSIC label, including 12 new songs plus two previous singles. The style stayed very close to themselves from the first album, though musical maturity and complexity of sound and emotions shown on this one can not be ignored. One hour of pure energy and creativity.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
InnaDeepSessions

DJ PROGRAM DJ SET: InnaDeepSessions - DJ Bitz & MC Edge (IDS - SRB), Dirtyspeakerz, Riba, Mesec, VJ Witness (IDS – SRB) – liquid funk drumnbass

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.422.992-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2013
PTSČPSN
 
avgust 2013
PTSČPSN
 
 
september 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: