15. AVGUST 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Faronika

Vokal, kitara: Nika Solce
Violina, moraharpha: Olena Yeremenko
Violončelo: Martin Neaga
Hang: Boris Magdalenc

https://www.youtube.com/watch?v=MQDEAmfPVNk

FARONIKA

Slika:img04001.jpg

Je glasbena skupina, ki jo vodi glasbenica  Nika Solce.  S svojo skupino, ki je raznolika, ponavadi mednarodna in  vakič  malce drugačna, uglasbuje svojo avtorsko in  ljudsko glasbo, poezije Franceta Prešerna, Srečka Kosovela, Ivana Minattija, Ferija Lainščka ...  Njena glasba je  čutna, nežna in temperamentna hkrati. Mešanica balkanskih, španskih ritmov in slovenske grude...Preplet  svetlobe,  sence, veselja,  žalosti, melanholije in strasti… 

Tokrat bo nastopila z moldavskim violončelistom, Martinom Nego, ukrajinsko violinistko Oleno Yeremenko in Borisom Magdalencem na hangu.

Slika:nika in martina.jpg

Vokal, kitara: Nika Solce
Violina, moraharpha: Olena Yeremenko
 Violončelo: Martin Neaga
Hang: Boris Magdalenc

https://www.youtube.com/watch?v=MQDEAmfPVNk

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Hellektro

DJ PROGRAM:
HellEktro - Dragonfly Voyage (tenebrous alternative clubbing)

Music policy: Progressive Goa session

Slika:hellektro trnfest mala.jpg

HellEktro kolektiv se vam bo na letošnjem Trnfestu predstavil v popolnoma drugačni temi, oziroma luči, kakor ste ga vajeni. Po ducatu let gojenja temačne podzemne kulture eklektro industriala vam bomo tokrat postregli z izborom brezčasnih in brezprostorskih psihedeličnih kompozicij, s poudarkom na progresivnem Goa zvoku. Namen dogodka je površen sprehod skozi zadnjih 20 let globalne elektronske transoidne hiperprodukcije in seveda medsebojno druženje na ta praznični poletni ponedeljek.

Zvočna seansa je posvečena vseprisotni plemeniti gospodični Mariji Črnovaški.

Vljudno vabljeni!

HellEktro

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.258.508-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2016
PTSČPSN
 
avgust 2016
PTSČPSN
 
september 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: