15. AVGUST 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Miusow Quartet

Transžanrsko hekerski koncert / trans-genre hackers concert.

S prvencem 'Smejmo se skupaj', ki je nastal pod producentsko taktirko Alda Ivančića (Bast, Borghesia …), se Miusow Quartet sarkastično rogajo konformizmu bebastih nasmeškov, ki jih zaverovana v svojo »uspešnica za vsakogar« ideologijo niza naša glasbena industrija, ne da bi se ob tem sploh zavedala, da proizvaja množico kloniranih, kičastih, in kar je najhuje, neiskrenih in narejenih obrazov, ki niso v čast ne mimični, še manj pa zvočni gestikulaciji. Vsakdo izmed četverice glasbenikov se smeji drugače: eden kot mačka, ki opravlja potrebo v počen lonec, spet drugi, kot da bi ga zaprli v sod rujnega vinca; in ravno ta kaotična mešanica glasov, včasih disharmonična, takoj naslednji trenutek pa zlita v homogeno zvočno tvorbo, je ena izmed odlik zasedbe Miusow Quartet.

With their first album Smejmo se skupaj (Let's Laugh Together), produced by Aldo Ivančić (Bast, Borghesia, etc.), the Miusow Quartet mock the conformism of silly smiles that our music industry, obsessed with its "a hit for everyone" ideology, continues to serve up, without realising that it is producing a mass of cloned, kitsch and – worst of all – insincere and artificial faces that are not even convincing in terms of mimicry, let alone sound. Each of the four members of the group laughs in a different way: one like a cat doing its business in a broken pot, another like someone shut up in a barrel of dark red wine; this chaotic mélange of voices, at times discordant but the next moment fused into a homogeneous sonic creation, is one of the characteristics that distinguishes the Miusow Quartet.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Woo D, ,Zhe, Danaja, Ay

DJ program - funky beats.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.543.937-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: