15. MAREC 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Akkustik teAter
SIMONA ČERNETIČ, DANI BEDRAČ, LEON MATEK + RAY MILLER

Kuhajmo pred 10. KANTFESTOM. Nastopili bodo: SIMONA ČERNETIČ, DANI BEDRAČ, LEON MATEK in poseben gost RAY MILLER (ZDA).

Dani Bedrač je pesnik in glasbenik, v zadnjem času pa tudi eden od urednikov žalske književne revije Vpogled. Vodja nekdanje (zdaj legendarne) skupine Kladivo, konj & voda in skupine Aletheia, v kateri sedaj občasno nastopa v duetu s Simono Kropec. Izdal je več kot deset nosilcev zvoka (LP, MC, CD), pet pesniških zbirk in en krajši roman. Z avtorskim repertoarjem se zadnji dve leti pojavlja tudi kot kantavtor na številnih dogodkih (na samostojnih nastopih, skupinskih koncertih, literarnih večerih, promocijah knjig …) po vsej Sloveniji.

Doslej izdane edicije:

Nosilci zvoka:
MC Zorenje – Kladivo, konj & voda; OOZSMS Žalec, 1979
LP Vidov ples – Kladivo, konj & voda; RTB, Beograd, 1983
MC Condotte Perturbate (kompilacija); Posto delle fragole, Trst , 1985
MC Under the liquid light – Sfinkter; samozaložba, Žalec, 1985
MC Luna – Kladivo, konj & voda; Studio Coda, Celje, 1995
CD Na cesti (rock) – Kladivo, konj & voda; Conan, Maribor, 1996
CD Opus Magnum – Kladivo, konj & voda; Vinylmania, Ljubljana, 1998
MC Paranoja v kondomu – Shithead folk trio; samozaložba, Žalec, 1998
MC Grafika srca – Kladivo, konj & voda; Studio Trg, Celje, 1998
CD Na drugi strani – Aletheia; samozaložba, Žalec, 2007
CD Trgatev – Aletheia; GLD Aletheia, Žalec, 2008
CD Pebi, ne strelat! (kompilacija); DZU Filter, Celje, 2010
CD Le eno pesem še napišem; Slušaj najglasnije, Zagreb (HR), 2012

Pesniške zbirke:
Vidov ples, samozaložba, Žalec, 2006
Na drugi strani, GLD Aletheia,Žalec, 2008
Opus Magnum, Lulu / GLD Aletheia, 2010
Temnejše zvezde, Lulu / GLD Aletheia, 2010
Zajec v katedrali, Kud Lema, Ljubljana, 2012

Proza: Bitka za lobnikarjev grič, Lulu / GLD Aletheia, 2010

Svoje pesmi v zadnjem času objavlja v literarnih revijah Vpogled (Žalec), Hotenja (Šoštanj), Vsesledje (Celje), Z besedami (Šentjur), Lirikon (Velenje), Apokalipsa (Ljubljana), Gravitacija riječi (Sarajevo), Balkansko pero (Sarajevo), Republika poezije (BiH), SRP (Ljubljana) itd.

Simona Černetič
Rojena v na pomlad. Pričelo se je z vaškim prepevanjem v zboru, hišnem ansamblu, nadaljevalo v rock zasedbi Ahilova 6a, od katerega sta ostali dve demo plošči. Pod umetniškim imenom Aynee je nato leta 2001 v samozaložbi in samoprodukciji izdala prvi avtorski CD. Po nekajletnem ustvarjalnem zatišju so sledile uvrstitve na vseslovenske razpise in festivale: Val 08, Slovenska popevka, Ema. Tako je po 9-tih letih izšla druga plošča pod okriljem založbe ZKP RTV Slovenija. Na njej odseva sodelovanje z mnogimi slovenskimi producenti.

V letu 2011 se zapiše med nagrajene kantavtorje mednarodnega festivala Kantfest. Predstavlja žensko dušo v primarni obliki: vokal, kitara, orglice.

Leon Matek Je kantavtor in filmski ustvarjalec, ki se je na slovenskem glasbenem prizorišču pojavil leta 1987 kot član skupine sxxzaxsssPrepozno za krokodile, od 1995 do 2002 pa je deloval v skupinah Juhej in Vuhmepis, s katero je leta 1999 prejelZlatega petelina za najboljši slovenski folk in etno album.

Po razpadu skupine je leta 2003 osnoval duet LeonzMinko, v katerem sta skupaj s harmonikašico Minko Donlič na svež in vznemirljiv način prepletla slovenski in bosanski temperament v glasbi, ki se napaja iz pravirov ljudskih godb, bluesa in šansona in se spleta okoli Leonovih poetičnih besedil o ljubezni in minevanju. Tudi pri najnovejšem albumu Zrno se avtor spogleduje z etno glasbo ter tradicionalnimi ritmi in melodikami , ki jih prevaja v osebni kontekst urbanega folk šansona, razpetega med pravljično zasanjanostjo in angažirano zazrtostjo v današnjo dobo. Pri tem se s svojim bendom ne ujema v tradicionalne obrazce, temveč njihova godba "diha" v širsem glasbenem in kulturnem kontekstu, ki mu ni tuje intimno šansonjersko, lirično občutje, niti energično ljudsko kolo ali rockovsko galopiranje.

Kantavtor/glasbenik RAY MILLER že dolga leta nastopa po Novi Angliji na severovzhodu ZDA. V skupinah ali solo igra mešanico bluesa, rocka, jazza, countryja in svetovne glasbe. Ti različni slogi so opazni v njegovih lastnih skladbah, prepletajo pa se tudi z vplivi kantavtorjev, kot so Richard Thompson, Randy Newman, Elvis Costello in Bob Dylan. Sloves mu je prineslo izvajanje pesmi na mandolini, igra pa tudi na akustično in električno kitaro in bas. Kantavtorska besedila piše že preko 20 let.
Ray Miller je zaposlen kot profesor slavistike na Bowdoin Collegeu, univerzi v Brunswicku v državi Maine, ki se nahaja približno 215 km severno od Bostona. Proučuje zlasti rusko literaturo 19. stoletja in kulturno zgodovino vzhodne Srednje Evrope, predvsem različne oblike romantike v tem prostoru. Še posebej ga zanimata slovenska literatura in zgodovina.

Zakuhali: Kantfest, KUD France Prešeren in KUD Police Dubove.

Get ready for the 10th Kantfest Festival!
Come to

LET'S COOK

Songwriters & musicians: SIMONA ČERNETIČ, DANI BEDRAČ, LEON MATEK and a special guest RAY MILLER (USA).

Songwriter/musician RAY MILLER has been playing around New England in the northeastern USA for many years. He has performed in groups and solo, playing a mix of blues, rock, jazz, country, and world music. These different styles can be heard in his own compositions, which also blend in the influence of such songwriters as Richard Thompson, Randy Newman, Elvis Costello, and Bob Dylan. Best known for his prowess on the mandolin, he is also proficient on acoustic and electric guitar, and plays bass, as well. He has been writing songs for over 20 years.
Ray Miller is a professor of Slavic Studies at Bowdoin College, a university in Brunswick, Maine, which is located about 215 kilometers north of Boston. He specializes in 19th-century Russian literature and the cultural history of East Central Europe, particularly the many manifestations of Romanticism in the region. He is especially interested in Slovene literature and history.

Cooked by: Kantfest Festival, KUD France Prešeren & KUD Police Dubove

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.077.648-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2012
PTSČPSN
 
 
marec 2012
PTSČPSN
 
 
april 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: