15. NOVEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
TIDE

Promocijski koncert skupine TIDE ob izidu nove plošče. Skupini Tide se bodo na odru pridružili glasbeni gostje Lado Bizovičar, Neisha, Zoran Čalić (BFM, Majke), Marko Soršak-Soki (Elvis Jackson) in Urška Majdič (Billysi). Album no.4 in nekaj uspešnic iz prvih treh izdaj nam bodo predstavili danes ob 21.uri v Kudu.

Tide so po 8 letih delovanja izkušeni glasbeniki in skupina, ki je spoznala vse prednosti in zanke biti rock skupina, saj so v tem času izdali tri med seboj dokaj različne albume. Nikdar se niso želeli ponavljati, vedno so iskali nove pristope in raziskovali so v širokem bazenu rock glasbe. S tretjo izdajo Regeneration so z Adieu in nekaj hiti z elektoniko in indie rock zvokom prestopili nekoč zanje nepredstavljive oznake. Tokrat se glasnejši in trši vračajo s četrtim in najbolj zrelim izdelkom dosedaj. Album so preprosto poimenovali no.4 (številka 4), ker je album četrti povrsti. Vrnili so se k svojim koreninam in tistemu kar najbolje in najraje počnejo, kitarskemu rocku z obilico temperamenta ter melodije in čustev, ki jih album ponuja v pravi meri. Zadnje leto nastopajo v kvartetu, v katerem so se, kot kaže, odlično ujeli. Člani skupine so tako Kevin Koradin (kitara, vokal, avtor glasbe in vodja skupine), Tine Čas (kitara), Matej Batelič (bas kitara) in Blaž Sotošek (bobni). Album so posneli v studiu v Ljubljani, miksali in producirali pa, kot tudi vse predhodnje izdaje, na Nizozemskem.

Tokrat se bodo TIDE na odru pridružili izbrani in posebni gostje, glasbeniki in prijatelji. Vabilu Tise so se z veseljem odzvali Lado Bizovičar, Neisha, Zoran Čalić (BFM, Majke), Marko Soršak-Soki (Elvis Jackson) in Urška Majdič (Billysi). Brez dvoma bomo priče prijetnemu rockovskemu večeru. Vstopnice bodo preko sistema Eventim na voljo po ceni 10 Eur. Vrata KUD France Prešeren v Ljubljani se odprejo ob 20.30.

Premierna radijska predstavitev albuma in intervju s članom skupine TIDE, Kevinom Koradinom je bila na sporedu na Valu 202, oddaja Na Piedestal, v sredo, 17.oktobra ob 22.30 uri. Več na: http://www.val202.si/napiedestal/

V navalu resničnostnih šovov in plastične / štanc glasbe, Tide ponujajo pravo rock poslastico, bendovski CD, ki nas spomne na čase, ko je glasba še bila v rokah glasbenikov in ko je mogočen zvok kitar prevzemal množice. V kolikor ste ljubitelji rock skupin kot so Pearl Jam, Kings of Leon pa vse do Queens of the Stone Age ter Foo Fighters je to pravi album za vas. Rock preporod se je začel in Tide so z albumom n.4 v prvi bojni liniji. Ne zamudite!

Album so samozaložili člani benda, uradno ga je izdala CPZ Records, za distribucijo albuma pa je zadolžen Sedvex.

Prvi single z albuma je bil angažiran in revolucionaren Riot Act, na radijske postaje pa že prihaja drugi single Believe, ki je dejansko baladna rock skladba, po uspešnici Waiting For The Rain, druga v dosedanji glasbeni karieri skupine.

Album je že deležen pozornosti tudi izven meja, za začetek največ južno od slovenske meje. Še pred koncertom v KUD-u pa lahko pričakujete še videospot za prvi single RIOT ACT!

PREDPRODAJA vstopnic na Eventim: http://www.eventim.si/si/vstopnice/tide-z-gosti-promocija-novega-albuma-no4-ljubljana-kud-france-preseren-450334/performance.html

Več o TIDE na: www.tide-band.com, http://www.facebook.com/tideband

RIOT ACT: http://www.youtube.com/watch?v=c9ejpqPh8Uk

BELIEVE: http://www.youtube.com/watch?v=nziKdqkhgFA
Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.894-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: