14. AVGUST 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Andrej Rozman Roza
Andrej Rozman Roza

Ker bodo zaničniška odmaševanja tudi v prihodnje vsako nedeljo opoldne v ali pred KUD France Prešeren, vas o njih ne bom več obveščal vsak teden. Besedila pridig in pesmi obeh zavez (prve ali jezikovno identitetne in druge ali globalno eksistenčne) bodo še naprej javno dostopne na spletni strani
http://www.roza.si/urgenca/za-nic/

Če imate čas in veselje, ste dobrodošli katerokoli od prihajajočih nedelj. Tiste, ki se jim zdi neverjetno, da bodo nedeljska odmaševanja pred Kudom ali v njem vse dokler za svoje obrede ne pridobimo Cukrarne, obveščam, da bodo najmanj do jeseni. Prizadevamo si tudi, da bi odmaševanja začeli prenašat v živo. Načrtujemo tudi večje odmaševanje v bolj gledališkem terminu. O obojem vas bom obvestil. Sicer pa vas ne bom več opominjal, da spet prihaja nedelja, ker vem, da to veste tudi sami. Tisti, ki vas kaj posebnega zanima, pa imate internet, da me vprašate.

Andrej Rozman Roza, kenguru

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Lynch

V času, ko Hudič neutrudno novači mlade, je ena glasbena skupina za svoje ustvarjanje prejela maziljenje od zgoraj. Lynch, štiričlanski bend iz Ljubljane, je po besedah pričujočih slavljenje skinil v nulo. Kritiška javnost se je že večkrat naglas spraševala v kateri žanr spadajo mladeniči. Je to noise rock? Surf? Morda grunge, indie? Kot je nekoč napisal nekdo, ki mu gredo besede bolje od rok: "Temu filmu je mama kitara, očetov pa je več."

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Seksualna kalvarija

Seksualna kalvarija bridko-sladka realistična drama

Igrata: Sara Horžen, Žiga Čamernik
Trener igre: Janez Vajevec
Produkcija: Studio bratov Vajevec

Slika:seksualna kalvarija 4 mala.jpg

V poznih jutranjih urah se v bordelu začnejo dogajati bizarne stvari. Utrujena prostitutka želi zatisniti oči, a jo zmoti moški, ki potrka na vrata. Močna želja po uresničitvi nenavadnih seksualnih fantazij in plačilo za uslugo moškega privedeta do odločnosti, da si vzame, kar misli, da mu pripada. Prostitutko grobo udari resnica po glavi. Ugotovi, da nima druge izbire, kot da se prepusti. Takrat stopimo v svet kalvarije obeh protagonistov. Prostitutka je na milost in nemilost prepuščena opravljanju najstarejše obrti. Moški pa je v uresničevanju svojih spolnih želja precej neuspešen. Nujno srečanje je od začetka do konca zaznamovano s prepletanjem borbe za naklonjenost z ene strani in za spoštovanje z druge. Igralca sta značaje, ki jih v predstavi oživljata, raziskovala s pomočjo metode po Leeju Strasbergu. Ta temelji na življenjskih izkušnjah, ki jih obudimo s čutnim spominom. Igralca pri vsaki izvedbi stremita k improvizaciji in iskanju trenutnega impulza oz. navdiha v želji po pristnem doživljanju, zato je predstava vsakič neponovljiva in edinstvena. Verodostojnost, resničnost in iskrenost značajev je osnovno vodilo neformalne študijske skupine, ki se združuje pod imenom Studio bratov Vajevec. Predstava je nastala po motivih dramskega teksta Snežni angel Lewisa Johna Carlina.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.270.497-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2016
PTSČPSN
 
avgust 2016
PTSČPSN
 
september 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: