14. AVGUST 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Dubzilla + Klemen Klemen

KONCERT CONCERT:
Dubzilla + Klemen Klemen (SI)

Glasbena skupina Dubzilla se je formirala leta 2006 s preigravanjem roots, reaggea in dub glasbe. Izkušnje je sprva začela pridobivati po slovenskih klubih, temu pa je sledilo snemanje demo posnetka, obogatenega z vokali. Skupina je tekom svojega delovanja zamenjala kar nekaj članov in se s časoma usmerila v bolj raziskovalne alternativne vode.

Kot edini avtorski slovenski dub bend so bili deležni precej pozornosti tujih organizatorjev in temu primerno so sledili festivalski nastopi v tujini (Seasplash, Una riversplash) predvsem na področju Balkana, doma pa je bend večinoma nastopal na dub in reggae festivalih. Leta 2008 so bili predskupina Dubiozi Kolektivu, v Gala Hali na Metelkovi so bili predskupina francoskega benda Brain Damage, ki je po svetu znan kot vodilni elektro dub band, leta 2009 pa so igrali skupaj z legendarnimi Radikal Dub Kolektiv. Nastopali so na klubskem maratonu (2008) v organizaciji Radia Študent, kar je pripeljalo do trajnega sodelovanja.

Tako je Dubzilla decembra 2011 izdala svoj prvenec z naslovom Dubzilla pri založbi Radia Študent. Na albumu prevladuje inštrumentalna dub glasba s primesmi elektra, rocka in trip hopa. Po oceni kritikov je bil prvenec eden boljših albumov tega leta.

Aprila letošnjega leta skupina pripravlja izdajo novega albuma Dub Naturalis, na katerem bo slišati osem novih avtorskih skladb. Svojevrsten pečat na plošči pusti tudi idilično kmečko okolje v Beli Krajini, kjer je bila plošča posneta. Pri njenem nastajanju je sodelovalo kar nekaj gostov, ki so ploščo vokalno in inštrumentalno obogatili.

Danes zasedbo sestavlja pet članov:
Dejan Slak (klaviature, synth, efekti),
Luka Švajger (kitara),
Črt Zorko (bas),
Tomaž Rifelj (bobni),
Saša Serban (sampli, efekti).

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Filter x Bojler

DJ PROGRAM DJ SET: Cookie (Filter), Freeverse (Filter), Sunneh (Filter), TMA b2b KMN (Bojler) - Bass / HipHop / Trap / Grime / Footwork

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.291.178-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: