14. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Manica Klenovšek Musil
Iščem založnika

OTVORITEV RAZSTAVE EXHIBITION OPENING:
Manica Klenovšek Musil: Iščem založnika
razstava otroških ilustracij exhibition of illustrations for children

Manica Klenovšek Musil, arhitektka, se od leta 2007 ukvarja z ustvarjanjem na področju otroške književnosti. Pripoveduje in riše. V letu 2011 je izdala tri otroške slikanice: Trije mucki in zmaj, Mala arhitekta in Čarobni svinčnik. Iz slednjih je v okviru Evropske prestolnice kulture nastal prostorski projekt otroške ustvarjalnosti Mali arhitekti s čarobnim svinčnikom, v katerem je sodelovala večina mariborskih vrtcev in osnovnih šol.

Naslov razstave se resno poigrava s stanjem slovenske kulturne krajine in ožje založništva. Na razstavi bodo predstavljene že izdane slikanice in tudi novejša dela.
V sklopu razstave bo potekala tudi otroška delavnica “MALI ARHITEKTI S ČAROBNIM SVINČNIKOM” na kateri bo sodelovala tudi TEJA KOVAČ LOZAR.Otroci postanejo mali arhitekti, ki s pomočjo malih opek sestavljajo hiše, nebotičnike, mostove... na že pripravljen tloris mesta s parki, rekami....

Delavnica je primerna za otroke od 4. leta starosti.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Seven That Spells

KONCERT CONCERT:
Seven That Spells (HR) – psihedelični psychedelic rock

Zagrebški 7 That Spells so danes eden opaznejših instrumentalnih bendov na področju bivše skupne države ter eden redkih, ki je vse svoje plošče (kar dobrega pol ducata jih je) izdal izven naših nekdanjih skupnih prostorov.

Začetki benda sovpadajo s prvim gostovanjem japonskih ekscentričnih psihedelikov Acid Mothers Temple v Zagrebu leta 2002, na katerem se je med člani obeh skupin stkala močna prijateljska vez, ki traja vse do danes. Prav kitarist Acid Mothers Temple Makoto Kawabata je pripomogel pri organizaciji odmevne turneje po Japonski, sam Makoto pa se na koncertih in snemanjih večkrat pojavlja tudi kot gost zasedbe.

7 That Spells so zgradili stil, ki se drzno prebija po kozmičnih poteh, na katerih osrednjo vlogo zavzema progresivni rock
sedemdesetih (Gong, Hawkwind), psihedelični kitarski zvoki (Ash Ra Tempel, Cul de Sac) in hipnotični analogni sintetizatorji. Vse to zavito v energično repeticijo in megleno zamaknjenost.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Dulash, Dojaja, Simex

DJ PROGRAM DJ SET: Dulash, Dojaja, Simex - techno.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.205-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: