14. JUNIJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Filozofska fakulteta Ljubljana
SRCE HIŠE

Predstava Dramskega krožka študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Dramski krožek študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je začel delovati spomladi leta 2010. Gre za izvenštudijsko dejavnost, ki jo mentorsko vodita doc. Vinko Möderndorfer kot režiser in prof. dr. Boris A. Novak kot dramaturg.

Dramski krožek je svoj gledališki krst doživel junija 2010 v KUD-u France Prešeren v Ljubljani z bralno predstavo Enorazdejanke. Kot je nakazoval že naslov, je šlo za enodejanke, ki so uprizarjale razpadanje današnjega sveta, predvsem na intimni ravni, tudi s pomočjo poezije in (avto)ironije, absurda in groteske. Na letošnjem Tednu slovenske drame v Kranju je Dramski krožek predstavil nekaj prizorov iz nastajajoče predstave.

Srce Hiše je celovečerna predstava, ki je nastala v interakciji vseh sodelujočih. Zaradi velikega števila »krožkarjev« so si kot prostorski in tematski okvir zastavili hišo, v kateri študentje najemajo sobe. Gre za dramsko pisavo, ki naj bi na verodostojen način artikulirala način življenja mlade generacije v širokem razponu od javnih in družbenih tem do intime. Predstava je povzela naslov po pretresljivi pesmi Srce Hiše študentke prvega letnika Zale Krajnc. Posamezne prizore so napisali Anja Bunderla, Helena Čehovin, Brina Klampfer, Aljaž Krivec, Tjaša Mislej, Črt Poglajen, Anja Radaljac in Miran Šoba, pesmi pa Brina Klampfer, Helena Čehovin, Zala Krajnc, Aljaž Krivec, Anja Radaljac in Tjaša Razdevšek. Avtorjem in avtoricam pri uprizarjanju prizorov igralsko pomagata Domen Babič in Matej Rebič.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.063-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: