14. JUNIJ 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Jazznosti
MIUSOW QUARTET

Koncert domače zasedbe – somrak glasbenih žanrskih obrazcev.

V Miusow Quartetu so združeni štirje generacijsko različni glasbeniki, ki pa sta jih pobratila agresivna in nekonvencionalna drža ter pristop k igranju njihovih inštrumentov. Že vnaprej lahko pozabite na žanrsko opredeljevanje njihove glasbe. Miusow Quartet so namreč še ena band sodobnih godbeniških hekerjev, ki vratolomno vdirajo skozi požarna vrata mnogih glasbenih žanrov, jih pretipajo, se z njimi poigrajo in odvihrajo naprej, pri čemer povratek na staro mesto zločina ni izključen. Glasni in kompleksni aranžmaji njihovih avtorskih skladb ne dopuščajo pasivne kontemplacije poslušalca, saj neprenehoma spreminjajoča se ritmični in harmonski ustroj znotraj posamezne skladbe še zdaleč ne vzpostavljata nežne barske atmosfere, temveč silita poslušalca k nepretrganem lovljenju ravnotežja, ko poizkuša sestaviti to zvočno sestavljanko.
Seveda je vse to posledica pestrega glasbenega pedigreja članov zasedbe, ki sega tako na področje punka, rocka, jazza, različnih folk tradicij, kot tudi na področje sodobne klasične glasbe in celo novovalovskega popa. Bobnar Blaž Grm je sodeloval ali še vedno sodeluje z Alešem Hadalinom, Veryused Artists in Blow Up, v preteklosti pa je med drugim igral tudi z Buldogi, Janijem Kovačičem, Letečimi potepuhi, Miladojko Youneed in Lolito. Saksofonist in flavtist Andrej Čopar je bil prvi in edini pihalec legendarne, a žal že razpadle avant-jazz zasedbe Kapela la Chateliere, še vedno pa predstavlja svoj solistični projekt Kdo je hotel ubiti tovariša Miusova. Basist in tolkalec Tibor Mihelič - poleg Andreja Čoparja avtor večine skladb, ki jih zasedba izvaja – je bil član mračnjaških rokerjev Niowt, danes pa ga poznamo kot bas kitarista Katalene. Harmonikar Marko Brdnik je poleg mnogih solističnih projektov ter sodelovanja z nekaterimi slovenskimi gledališčniki in plesalci znan tudi kot pridruženi član Katalene ter še nekaterih vidnejših jazz zasedb.
Skupina Miusow Quartet je pred letom dni izdala odmevno CD ploščo Smejmo se skupaj za Jazz & Blues Records.
Marko Brdnik: harmonika
Andrej Čopar: saksofoni (sopran, tenor, bariton), prečna flavta
Blaž Grm: bobni
Tibor Mihelič: el. bas kitara, glas, udu, drumlja

Vstopnina 5. €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.554.861-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2008
PTSČPSN
 
 
junij 2008
PTSČPSN
 
 
julij 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: