13. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Kino za dva

KONCERT CONCERT:

KINO ZA DVA (SI)

Zgodba Kina za dva se je začela, ko so se trije ljudje znašli pod enim dežnikom. Tista dva, ki jima je po eni rami kapljalo, sta se dogovorila za neobvezujočo izmenjavo posnetkov. To je bilo poleti 2011 na nekem letnem vrtu ob spremljavi italijanskih kancon in čez nekaj mesecev so glasbene podlage Matevža Kolenca začele dobivati besedila in vokalne aranžmaje Sare Knežević. Čez slabi dve leti od snidenja pod dežnikom so komadi, ki so nastali z njunim sodelovanjem, dozoreli za nov izziv: zvok računalniških matric prenesti na žive inštrumente. Sara Knežević je v bend povabila klaviaturistko in spremljevalno vokalistko Romino Ponti in bobnarja Mareka Fakuča, ki je v bend pripeljal še basista Roka Pavlina. Štirje ljudje, ki se – razen utečene ritem sekcije - med sabo sploh niso poznali in drug drugega nikoli niso slišali igrati, so v vadbeni kleti dva letna časa preigravali, vzljubljali in na novo odkrivali komade, ki so delovali kot kamenčki še nejasnega mozaika, katerega vezivo so bila le Sarina subtilno do odkrito erotična besedila. Zato se je rodila ideja o trobenti, ki bi zvok benda s svojo nezgrešljivo barvo povezala v celoto. Ko se je februarja 2014 Kinu za dva pridružil David Jarh in s svojo čarobno trobento prepihal žerjavico, ki je tlela od tistega poletnega večera v dežju, je Kino za dva postal žarišče med petimi zelo različnimi posamezniki, ki se dajejo na ogenj takšne, kot so. V različnosti izkušenj, glasbenih preferenc, pripadnosti različnim krajem in generacijam so našli skupen zvok in žanr, ki ga imenujejo under pop. Navidezna nezdružljivost, ki postane platno, ki združuje. Prostor, kjer se iz dveh zaključenih celot zgodi dvojina; ta najintenzivnejša, najintimnejša, vedno drugačna in nepredvidljiva dvojina. To je Kino za dva.

https://www.facebook.com/kinozadvaband

https://soundcloud.com/kino-za-dva

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DJ Zvuk

DJ PROGRAM DJ SET:

DJ Zvuk

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DubChillMetalstep ...

DJ PROGRAM DJ SET:

DubChillMetalstep Psybreaks y Psihadelik Dance in ostale urbano plemenske plesne zmešnjave: Mahatma GaDni, Zvuk, Robs, Nexetuku, Damč.

Mahatma GaDni (metalstep in popindustrial)

Pometaljeni elektro alter(skr)ego Zvuk-a, škripoče,brneče in žagajoče.

Robs (dub-chill-etnoetep in hiphop z vplivom balkanskih šlagerjev in etna) je eden najproduktivnejših hiphop in dubstep beatmakerjev iz Kranjsterdama.

Nexetuku (psihadelična plesna)

Damč je en najoriginalnejših psihadelik dens didžejev v naših logih, njegov spekter sega od chilla, psybrejkov pa do 4 2 da floor psy-vesoljskih narodnjakov.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.067.271-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: