13. -19. SEPTEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta teden | >> |

[spremeni] ČETRTEK, 13.9.2012

 
Zdaj pa dost'!
Razpad

Festival ZDAJ PA DOST`! bomo otvorili z dokumentarnim filmom Razpad (Collapse), v katerem neodvisni novinar, nekdanji losangeleški policist, predstavi svoje izkušnje s korupcijo. Iz njegove zgodbe bomo spoznali delovanje ameriške mednarodne politike, vzroke za globalno finančno krizo, vzroke za večino vojn, vpletenost ameriške policije v kokainske posle ... Po filmu sledi debata o trenutnem družbenem sistemu.

Vstop prost.

[spremeni] PETEK, 14.9.2012

 
Zdaj pa dost'!
Yes men popravita svet

Drugi dan festivala Zdaj pa dost'! bo na sporedu bo dokumentarni film Yes men popravita svet (Yes men fix the world). Yes men sta dva aktivista, ki na zelo izviren način opozarjata na težave sodobne družbe. Preko v ta namen ustvarjenih lažnih spletnih strani se izdajata za predstavnika velikih korporacij ter se udeležujeta dogodkov, na katere ju povabijo nič hudega sluteči organizatorji. Film je izredno zabaven, poučen in navdušujoč. Po ogledu sledi debata o aktivizmu.

Vstop prost.

[spremeni] SOBOTA, 15.9.2012

 
Zdaj pa dost'!
Ameriške sanje + Raj ali opustošenje

Tretji dan festivala bosta na sporedu dva krajša filma. Prvi je animiran in nosi naslov Ameriške sanje (The American dream). V tem filmu je na zelo razumljiv način predstavljena večini ljudem zelo nerazumljiva stvar - bančni sistem. Sledi dokumentarni film Raj ali opustošenje (Paradise or oblivion), v katerem se avtorji posvetijo rešitvam za človeštvo in ponudijo pogled v dosegljiv družbeni sistem prihodnost. Po obeh filmih bo sledila debata o rešitvah.

Vstop prost.

[spremeni] TOREK, 18.9.2012

 
FRU-FRU
Životok

Skupina ARTIZANI se bo predstavila z avtorskim projektom Životok.

Predstava, ki nakazuje moč neverbalnega gledališča, določa prostor giba, mimike in odnosov je zmagovalka festivala Vizije in dobitnica Matička na Linhartovem srečanju v Postojni leta 2010.

Vstop prost.

[spremeni] SREDA, 19.9.2012

 
FRU-FRU
Čarovnika iz Oza

Predstava Čarovnik iz Oza v izvedbi skupine ARTIZANI, ki mladim igralcem nudi nove dimenzije animacije, giba in gledališke igre je navduševala na festivalih po Evropi, na Tajskem in Nepalu.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.472-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: