13. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
TRN v stripu

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP: Mali atelje: TRN v stripu - vodi Andrej Štular.

Na delavnici bomo spoznali osnove stripa in poskušali ustvariti vsak svoj strip. Delavnica je primerna za otroke od 8. leta dalje.

http://www.ljudmila.org/stripcore/andrej

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Reverse engineering
I vs I, Godscard

REVERSE ENGINEERING PREDSTAVLJA REVERSE ENGINEERING PRESENTS:
KONCERT CONCERT I vs I (SI), heavy metal in Godscard (SI), legende slovenske metal scene.

Energični Mariborski metalci I vs. I so se z lastnimi skladbami javnosti prvič predstavili leta 2007. Pred tem so se člani skupine vse od leta 2003 v metalskih vodah kalili s preigravanjem priredb skupin Metallica, Iron Maiden, Trivium in drugih. Prvotna zasedba se je s prihodom pevca Tima Koresa leta 2004 preimenovala v Not'n'vun in kot Metallica cover band gostovala na številnih festivalih in koncertih. Pred dvema letoma so pod sedanjim imenom začeli ustvarjati avtorsko glasbo. Septembra leta 2008 so I vs. I prvič stopili v snemalni studio in posneli demo album z naslovom Die-verse, katerega so javnosti prvič predstavili marca 2009. O kakovosti in prepoznavnem slogu benda, katerega glasbo opisujejo kot "mix thrash/core/nu - metala" , priča dejstvo, da so na letošnjem Šourocku pometli s konkurenco več kot 100 mladih bendov in od takrat navduševali občinstvo na številnih prireditvah in festivalih kot so Lent, Lampiončki, Bruc '09 v Ljubljani in drugih. Septembra 2009 so posneli single 'Take this fall', za katerega so istega leta posneli še videospot.

Zasedba:
Tim Kores (Kori) - vokal
Aleš Maurič - solo kitara
Luka Novak - kitara
David Čuček - bas
Mihaela Kotnik (Mikey) - bobni

http://www.myspace.com/ivsiband
http://www.youtube.com/IvsIofficial

Hibridni metalci God Scard iz Kranja so nastali spomladi leta 1994 in so še isto leto začeli s prvimi nastopi. Ves čas delovanja so skupino spremljale kadrovske spremembe, kar je pripeljalo do tega, da je pevec in kitarist Nicky leta 2000 v zasedbi ostal sam. Še v istem letu je nato okoli sebe zbral popolnoma novo zasedbo, s katero so takoj začeli z intenzivnim koncertiranjem.
Skupina v svoji glasbi združuje veliko različnih glasbenih prvin, saj so na njih vplivali najrazličnejši metal, hardcore, rock, alternative in tudi punk bendi. Z novo zasedbo se je precej spremenila tudi glasba, ki je sedaj preprostejša, udarnejša in skratka bolj moderna. Njihova besedila se ukvarjajo predvsem s problematiko človeške psihe, propadom človeka, mejo med dobrim in zlim, veliko pa tudi z nekaterimi bolj osebnimi temami.
Na koncertih so se predstavili tudi pred nekaterimi tujimi bendi, kot so na primer Cannibal Corpse, Biohazard, Immolation, Dog Eat Dog, Blood On The Saddle, Destroyer 666, Ugly Kid Joe (ZDA), Atrocity, Pyogenesis, Liquido (D), Belphegor, Cadaverous Condition (A), Obscenity (I), Let 3, Analena, Zeus Faber, Chang Ffos (CRO) ...

Nicky – vokal/kitara
Cuki – kitara
Gaps – bobni
Andriya – bas

http://www.myspace.com/godscard

Vstop prost.
 
Trnfest
Mr. Madness, Rydel, Krokz, T-Rex, Earblower

DJ PROGRAM DJ SET: digital hardcore - Mr. Madness (Hardvolume), Rydel (AK, Subcult/NL), Krokz (Braindamage, Vezotonik), T-Rex, Earblower (Fatal error).

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.079-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: