13. MAJ 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo Sožitje Ljubljana
Solo in zborovske pesmi

Društvo Sožitje Ljubljana vabi na nastop mladostnikov iz OVI oddelkov Zavoda za usposabljanje Janeza Levca, DE Dečkova.

Predstavili se bodo s solo točkami in zborovskimi pesmimi.

Vstopnina 1 €.
 
Sodelovanja
Dramska skupina Kortekst
V tej sobi

Predstava V tej sobi je avtorsko delo Davida Zupančiča, ki so ga na oder postavili študenti in študentke medicine, člani dramske skupine Kortekst.

Ukvarja se z agresijo in prikritim, hinavskim značajem oseb, predsodki in napadalnostjo, ki jih človek pokaže šele v izrednih pogojih in nenavadnih, skrajnih situacijah. Pritisk na like ustvarja družinska tragedija, umor lastnika velike hiše in sama soba, ki se tekom predstave izkazuje za zmeraj bolj metafizično, čudno okolje. Osebe v sobi trpijo, se soočajo z lastnimi občutki, iščejo krivdo v drugih in neprestano poskušajo oprati lastno ime. Soba s svojo čudno energijo vase potegne tudi detektiva.

Avtor: David Zupančič
Režija: Valentina Pugelj
Scenografija: Ana Tori
Igrajo: David Zupančič, Anka Ošep, Luka Andrejčič, Maja Mastnak, Kristina Petelin, Andraž Možina, Hana Kavčič, Andrej Čarni

Ustvarjalci predstave se za podporo zahvaljujejo Inštitutu za anatomijo, Centralni medicinski knjižnici in Študentski organizaciji Medicinske fakultete.

Vstopnina 3 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.438.827-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2013
PTSČPSN
 
maj 2013
PTSČPSN
 
 
junij 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: