13. APRIL 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Kaya Sea Kimylongh
Resnične sanje

Vabimo vas na veličastno glasbeno predstavitev knjige Resnične sanje, 1.del: Dežela čustev in občutkov, ki jo bo vodila avtorica knjige Kaya Sea Kimylongh ob glasbeni spremljavi.

Vabljeni mali in veliki na pravo zabavo o naših čustvih in občutkih…

Končno
je z nami Pravljica.
Pravljica o življenju.
Pravljica za otroke in odrasle.
Pravljica o čustvih.

Prepustite se
Resničnim sanjam
in spoznajte
čustva v poosebljeni obliki.
Naj vas popeljejo na
spoznavanje
Sebe.

Pravljica
'Resnične sanje'
je malo drugačna od starih pravljic, katerih bistvo je bil
boj med dobrim in zlim.

Le ta je tu,
da otrokom pomaga pri osebnem spoznavanju življenja
in krepi samopodobo.
Ker je obenem tudi zelo psihološka,
pa je namenjena pravzaprav vsem, ne le otrokom.

Naj se dotakne vaših src...

Komentar otroške psihoterapevtke Amine Mehanovič Vimpolšek o knjigi:

Ko sem pričela z branjem teh čudovitih pravljic, sem začutila, kot bi se mi odprla vrata k čistosti, k luči. Prevzela me je s svojo globino in neizmerno lepoto. V današnjem času smo večinoma ujeti v utrip življenja, kjer vlada materialni svet, rivalstvo, boj za premoč in tek za dobrinami. Ob vsem tem pa resnične vrednote ne pridejo dovolj do izraza.
Pričujočo knjigo doživljam kot božje darilo, ki odpira vrata k sebstvu. Globoko v sebi vemo, da nismo le materialno bitje.
Otroci so preobremenjeni, z ene strani nenehne zahteve staršev, z druge strani so zahteve učiteljeh, hkrati pa vedno večji eksistenčni strah in s tem strah pred prihodnostjo. Vlada materializem, rivalstvo, lov za denarjem in uspehom. Jeza, bes, razočaranje. Za vsem tem ostaja praznina. Drobna dušica v nas se počuti prazno. Neizmerno potrebuje ljubezen, ker tako zelo potrebujemo biti videni in slišani, ker tako zelo hrepenimo po sprejetosti, po občutku, da smo vredni in ljubljeni.
Zgodbice nas nežno vodijo do prepoznavanja cele mavrice čustev, saj so vsa čustva del nas. Ta čudovita knjiga je kot darilo, ki mladega bralca uči, da so vsa čustva del nas in je prav, da jih sprejmemo, hkrati pa ga opolnomočijo, kako postaviti meje. Biti sočuten, pa vendar poskrbeti zase in s tem tudi poskrbeti za drugega.Glede na moje svetovalno in terapevtsko delo z otroki , mladostniki in celotno družino , menim, da ne bi smela manjkati na nobeni nočni omarici in jo iz srca priporočam.

Info: na facebooku si lahko ogledate stran Resnične sanje, sicer pa lahko avtorici Kayi Sei Kimylongh pišete na email naslov kaya.bela.purplle@hotmail.com ali pokličete na telefon 040662904.

V pripravi pa je tudi spletna stran www.healingray.org

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.438.637-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2013
PTSČPSN
 
april 2013
PTSČPSN
 
maj 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: