13. OKTOBER 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
ŠD Megaron
ŠKGfest 2011

Ob začetku študijskega leta Študentsko društvo Megaron tudi v letošnjem letu organizira in ponuja svoj ŠKGfest, tokrat že 9. po vrsti. Na prireditvi bodo nastopile štiri domače glasbene zasedbe, ki bodo vsaka po svojih močeh in v svojem stilu pripomogle k pravemu rock vzdušju: Arhibald Arhibaldovich, Mlë!!, Pushluschtae, Skoraj tam.

Arhibald Arhibaldovich (indie rock)

Arhibald Arhibaldovich je mlada domača indie rock skupina, ki je rasla ob vplivih otoških skupin, a ko je ugotovila, da vendarle prihajajo iz Balkana, je v svojim pesmim dodala še drugo noto. Bobnar in pevec sta se spoznala v srednji šoli in po nekaj kadrovskih rošadah leta 2009 osnovala bend. Priredbe kmalu zamenjajo avtorska dela, ki izžarevajo trenutno počutje in naključno inspiracijo. Iz koncerta v koncert izpopolnjujejo svoj odrski nastop, ki ga dopolnijo z ritmičnimi vložki. V zadnjem letu so opazno napredovali in se izkazali kot predskupina Repetitor, The Crookes in Moby. Junija so na povabilo organizatorja odigrali koncert kot predskupina The Walkmen v Kino Šiška in avgusta samostojni koncert na Trnfestu. Ker studijskih posnetkov še nimajo, se jih splača preverit v živo. Skratka: "Arhibald Arhibaldovich so neobremenjeni, nepretenciozni, mladostni in plesni." (Tine Hafner, ZGG )

http://www.myspace.com/arhibaldarhibaldovich
http://www.facebook.com/pages/Arhibald-Arhibaldovich/158049774234972

Mlë!! (folk metal)

Mlë!! je glasbena skupina, v kateri je pet ljudi, ki igrajo inštrumente. Ljudje se trudijo, da se ti inštrumenti skupaj slišijo čim lepše in čimbolj uigrano in včasih jim to rata, včasih pa ne. Ljudje pa ne igrajo kar katerekoli muzike, ljudje imajo najraje muziko, ki je malo podobna glasnemu rocku in groznemu metalu, malo pa tudi prelepi muziki, ki so jo ljudje, torej oni drugi ljudje, igrali včasih, ko glasnega rocka in groznega metala sploh poznali še niso. Takrat so imeli tudi drugačne inštrumente kot danes. Ljudje torej vzamejo v roke inštrumente, ki so jih uporabljali bolj včasih, to so razne flavte, violine, harmonike, tamburice, hurdy-gurdyji, ter druga razna čuda od inštrumentov, vzamejo pa v roke tudi inštrumente, s katerimi se igra glasni rock in grozni metal, to so kitare, bas kitare, ter bobni. Tako ti ljudje torej poskušajo dve popolnoma različni muziki z popolnoma različnimi inštrumenti združiti v poslušljivo muziko, in včasih jim rata, včasih pa ne. Trudijo se, da jim čimvečkrat rata, čimmanjkrat pa ne. Ti ljudje smo mi, Gašper, Patrik, Jon, Luka in Matej. Mi smo Mlë!!.

http://www.facebook.com/pages/Ml%C3%AB/354861810586

Pushluschtae (acapella)

Pushluschtae /izgovori: pušlušte/ niso oktet, ne vokalna skupina, ampak vokalni osmerec brez krčmarja.
So skupina osmih fantov, katere ime bi se gotovo pojavljalo vrezano v drevesa in načečkano na zidove javnih zgradb, če bi ga njihovi oboževalci znali pravilno napisati.
Na slovensko glasbeno sceno že štiri leta vnašajo svežo energijo, v tem času pa se je nabralo že toliko nastopov, da bi jih zavidali celo narodno-zabavni ansambli. Prihajajo iz več krajev Slovenije, center njihovega delovanja pa je Ljubljana, kjer preživljajo študentska leta.

http://www.facebook.com/Pushluschtae
http://www.pushluschtae.com/

Skoraj tam (rock): Janez Polc, Matej Rajk, Gašper Sojar, Dominik Zupančič.

Vstopnina v predprodaji 3€ v predprodaji(od srede, 5. oktobra, do vkjlučno srede, 12. oktobra na blagajni Kuda France Prešeren), na dan prireditve 5€.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.975-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2011
PTSČPSN
 
 
oktober 2011
PTSČPSN
 
 
november 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: