12. JUNIJ 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
TRENČ

Otvoritev razstave oblikovanja oblačil z modno revijo

"Nekoč je bil trenč uniforma – danes je znak individualnosti."

Projekt je nastal v sodelovanju s študenti NTF, Univerza v Ljubljani, Oddelek za tekstilstvo, oblikovanje oblačil pod mentorstvom izr.prof.Almire Sadar.
Trenč plašč najbolj nazorno ilustrira tendence današnje mode, ki osnovna, že znana oblačila razvija v novih materialih in oblikah.
Trenč se je razvil v drugi polovici 19. stoletja v vojnih razmerah predvsem zaradi funkcionalnih potreb. Po vojni so veterani obdržali plašče tudi v civilnem življenju, zato so trenči postali modni in razširjeni tako med moškimi kot med ženskami.

200

Med 2. svetovno vojno trenč plašč zaradi mobilnega načina bojevanja ni bil več tako uporaben. V usnjeni različici so ga uporabljali le med gestapom.
V šestdesetih letih so bile s pomočjo razvoja tekstilne znanosti razvite nove tehnologije in inovativni materiali, ki so omogočili vodoodbojne, nemečkljive in še uporabnejše trenč plašče.
Trenč plašči ostajajo in so stalnica v modni industriji, kot uporabni in funkcionalni kosi oblačil, ki se prilagajajo novim materialom, oblikovalskim izrazom in osebni interpretaciji mode.
To so bila glavna izhodišča pri oblikovanju individualnih kolekcij trenčov študentov 3. letnika oblikovanja oblačil,Oddelka za tekstilsrvo, NTF Univerze v Ljubljani, ki so pri projektu upoštevali osnovne značilnosti in prepoznavnosti trenč plašča, dodali pa svoja videnja, ideje ter razpoznavnost v okviru današnjega modnega izraza.

200

Vsi trenči so narejeni v izbranih belih materialih brez notranje podloge, da je možno videti plasti medvlog in različne načine izdelave.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.540.778-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2008
PTSČPSN
 
 
junij 2008
PTSČPSN
 
 
julij 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: