12. MAJ 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Narobov
Improvizija 2012

Improvizacijska parodija Evrovizije

Senzacija presežnega kiča – glamurozni voditeljski par, spontane popevke, drame v zakulisju! Tudi letos pričakujemo razprodano in razgreto Linhartovo dvorano, saj Improvizija 2012 obljublja še več zabave in pompoznosti!

Improvizija je gledališko-glasbena parodija blišča in bede, kot jo pooseblja Evrovizija. Parada pompoznosti in kiča. Stilsko povsem raznovrstne zasedbe se potegujejo za naslov zmagovalne popevke Improvizije 2012. Besedilo in glasba sta prepuščena trenutnemu navdihu, naslove popevk pa določi občinstvo. Parodijo izbora evrovizijske popevke povezuje nepozabno glamurozen, briljantno uigran in s šalami oborožen voditeljski par. Zmagovalno pesem Improvizije s »televotingom« izbere aktivno udeleženo občinstvo, razdeljeno v regije Evrope.

Voditelja: Urška Mlakar in Jure Karas

Improvizatorji: Alenka Marinič, Ana Marija Mitić, Eva Smrekar, Jan Hrušovar, Matic Kozina, Peter Frankl in Tomaž Lapajne Dekleva

Glasbeniki: Goran Završnik (vodstvo, klaviature), Matic Smolnikar (kitara), Matjaž Ugovšek (bas), Adam Klemm (saksofon, pihala) in Rok Koritnik (bobni, tolkala)

Javljalci rezultatov: Mojca Weber, Luka Korenčič, Rok Bohinc in Sašo Stare

Poročevalec iz zaodrja: Gregor Moder

Scenografija: Boštjan Štorman in Tomaž Lapajne Dekleva

Kostumografija: Janeta Čoh

Video: Jan Žavbi

Tehnična pomoč: Veronika Hana Grubič, Uroš Žuraj, Matej Kolenc in Marko Horvat

Umetniško in organizacijsko vodstvo: Juš Milčinski


Produkcija KUD France Prešeren Trnovo in Cankarjev dom

Medijski pokrovitelj: Žurnal24

Hvala KD Priden možic, Mladina, Radio Študent, Viktoria

Vstopnina 23, 20, 17, 14 in 10 evrov. Karte so na voljo na blagajni Cankarjevega doma.
 
KURBA IN REŽISER
Kurba in režiser
Kurba in režiser

Predstava po motivih Lewisa Johna Carlina.

Režija: Janez Vajevec

Igrata: Gaja Višnar in Žiga Čamernik

Lili je prostitutka z nogami trdno na tleh, ki so jo neljube življenjske okoliščine prisilile v opravljanje te najstarejše obrti. Po napornem dnevu, ko se ura bliža že četrti zjutraj, si želi samo še nekaj uric spanca. Nič od tega. Na njena vrata namreč potrka stranka z nenavadno željo…

Vstopnina 7 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.067.415-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 
junij 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: