12. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
PhotoArt.Si, Multimedijska produkcija
Dean Zulich: predavanje fotografa modne hiše Victorias Secret o fotografiji

PhotoArt.Si predstavlja produkcijo za mlade ustvarjalce in akcijo "naredi si portfolio" v sodelovanju z Mladiobilkovalec.com in Deanom Zulichem,fotografom modne hiše Victoria’s Secret in finalistom televizijskega šova ‘’The Shot - Modni fotografi’’.

Četrtek, 12. maja 2011:
13:00 novinarska konferenca,
17:00 predavanje o fotografiji in predstavitev

Dean Zulich je profesionalni fotograf, ki se ukvarja z modno in komercialno fotografijo, ter fotografiranjem slavnih oseb, kot so Joss Stone, Ricki Lake in Seattle Seahawks ter fotomodelov modne hiše Victoria's Secret (Alessandra Ambrosio, Marissa Miller in Miranda Kerr, Will.I.Am iz Black Eyed Peas in druge).

Njegove fotografije so objavljene v revijah Marie Claire, The New York Times, Seattle Magazine, Seattle Times, ReFoto, MAXI magazine, Redefine, JPG Magazine, The Stranger, BHF Style, Profi foto, American photo on campus in v mnogih drugih.

Zulich je bil rojen v Bosni in Hercegovini. Od leta 1995 živi in dela v Seattlu in Washingtonu v ZDA. Meseca marca 2007 je prejel častno diplomo na Art Institute of Seattle Photography, Seattle, ZDA. Od takrat je njegova kariera v stalnem vzponu. V letih 2006, 2007 in 2008 je bil finalist na tekmovanju Digital Photo Pro Magazine Emerging Pro. Udeležili se je televizijske oddaje ‘’The Shot’’; Photography Reality Show, ki je potekal v Ameriki. Pri nas smo si ga lahko ogledali na programu Vh1 in TV3.
Maja 2008 je bil sprejet na Art Institute Alumni Hall of Fame.

Organiziral in vodil je delavnice v ZDA (Seattlu, Atlanti, Knoxvillu in Fayettevillu).
V letu 2010 je na povabilo PhotoArt.Si sodeloval pri delavnici fotografiranja v Ljubljani in okolici. Dean bo pri nas znova 14. 5. 2011.

www.deanzulich.com


PHOTOART.SI PRODUKCIJA ZA MLADE USTVARJALCE Predstavlja akcijo NAREDI SI POTRFOLIO!

PHOTOART.SI vabi k sodelovanju vizažiste, stiliste, fotomodele, modne oblikovalce, frizerje, fotografe in vse tiste, ki bi želeli javnosti predstaviti zanimiv projekt za photoshooting. Mladim ustvarjalcem želimo ponuditi produkcijo reklamne, športne, modne fotografije skozi zanimive koncepte.

PhotoArt.Si ponuja profesionalne photoshootinge za mlade ustvarjalce. Photoshootingi potekajo po sistemu trojčkov ob podpori ekipe PhotoArt.Si. V ekipi so trije fotografi, kjer en fotografira, druga dva mu asistirata in obratno. Vsak fotograf postavi svoj snemalni set. Tako se ne bo zgodilo, da bi vsi odšli domov z enakimi fotografijami, temveč vsak s svojim izdelkom, ki se razlikuje od drugih.

Od ideje do realizacije, PhotoArt.Si.

www.photoart.si


MODNI OBLIKOVALCI IN KOLEKCIJA OBLAČIL Mladioblikovalec.com se ukvarja s projekti, ki predstavljajo mlade slovenske modne oblikovalce. Z organizacijo projektov želijo približati svoje modne kreacije širši javnosti in bodočim naročnikom. Vzpostaviti stike z mediji, ter jim dati možnost in priložnost za izvedbo njihovih idej. To so projekti, kjer sodelujoči pridobijo priložnosti nastopa in predstavitve širši javnosti.

Leta 2009 so predstavili prvi projekt; modno revijo I KNOW YOU WANT ME v Festivalni dvorani v Ljubljani,na katerem je sodelovalo šest modnih oblikovalcev. V letu 2010 so sodelovali na Sejmu inovativnosti, kjer so dobili diplomo Gospodarske zbornice Slovenije, območne zbornice Ljubljana, za inovativen pristop k promocij produktov in storitev.

Mladioblikovalec.com sodeluje s PhotoArt.Si v projektu "Naredi si portfolio", kjer se predstavljajo s svojimi stylingi: Mateja Lisjak, David Bacali in Lucija Kušar.

www.mladioblikovalec.com

POTEK DELAVNICE
Ustvarjajte modno fotografijo z priznanim fotografom Deanom Zulichem, fotografom modne hiše Victoria's Secret.

Koncept photoshootinga je narediti reklamno kampanjo unikatnih modnih oblačil mladih oblikovalcev. Najboljši trije koncepti in fotografije bodo nagrajene iz strani sponzorjev.

Po manj kot enem letu bo Dean Zulich ponovno z nami. Tokrat s PhotoArt.Si pripravljata koncept reklamne modne fotografije. Reklamne kampanje, ki bodo osvojile prvo, drugo ali tretje mesto, bodo nagradili naši sponzorji.

PRIJAVI SE KOT FOTOGRAF ZA TERMIN 14.05.2011 http://www.photoart.si/component/option,com_ckforms/Itemid,41/id,6/view,ckforms/

PRIJAVI SE KOT FOTOMODEL ZA TERMIN 15.05.2011 http://www.photoart.si/component/option,com_ckforms/Itemid,40/id,11/view,ckforms/

POTEK PHOTOSHOOTINGA 14.05.2011
Delavnica bo potekala v treh fazah.

V prvi fazi bomo pripravili koncept reklamne kampanje, kjer bo vsak udeleženec predstavil svoj koncept in ga skozi konstruktivno debato razvil do končne produkcije.

V drugi fazi bomo izvedli photoshooting. Dean Zulich in ekipa PhotoArt.Si bosta v tehnično pomoč pri uporabi fotografske opreme. Fotografiranje bo potekalo v ekipi treh fotografov. Medtem ko bo eden fotografiral, bosta druga dva asistirala in tako bo vsak posnel svoj koncept.

V tretji fazi bomo analizirali fotografije in izbrali fotografije za postprodukcijo.

Gost na photoshootingu bo Tomislav Može, fotograf iz Zagreba. Predavanje bo v angleškem in hrvaškem jeziku.

TOMISLAV MOŽE, profesionalni fotograf iz Zagreba, bo na delavnici predstavil tako imenovane s t. i. speed light bliskavicame. Pokazal nam bo uporabo več bliskavic hkrati in njihovo upravljanje. Njegove fotografije, ki so nastale z omenjeno tehniko, si lahko pogledate na njegovi spletni strani.
Njegova dela so bila objavljena na spletu, v revijah, časopisih, kot so PHOTO, Digital Fotograf, Bulb, plan B, Klik, biznis.hr, Večernji list, jutranji list, 24sata, fatbmx, Globus, OK in drugih.

Nagrade:
2007 "Vans ulica izpostavljenost", prvo mesto
2008; "Poročni digitalni fotograf iz leta 2008", prvo mesto
2009; "Rovinj Photo Days", finalist v kategoriji moda

www.tomislavmoze.com.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVO NA PHOTOSHOOTING:
Prijavite se lahko prek e-obrazca ali pokličite od 9. do 18. ure na tel: +386 31 416 799

www.photoart.si.

Kliknite za prijavo in ustvarite modno fotografijo z Deanom Zulichem.
http://www.photoart.si/component/option,com_ckforms/Itemid,41/id,6/view,ckforms/

SPONZORJI
www.ononesoftware.com, www.spyder.datacolor.com,www.photoburst.net, www.profot.si, www.photoart.si www.web-dizajn.si,www.mladioblikovalec.com


Vstop prost.
 
ŠILA
Gimnazija Šiška :Pionirski dom

Tekma Šoslek impro lige za tretje mesto med ekipama Gimnazije Šiška in Pionirski dom. V Španskih borcih!

Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.
 
ŠILA
Gimnazija Ledina : Gimnazija Bežigrad2

Prva finalna tekma ŠOlske impro lige med ekipama Gimnazija Ledina in Gimnazija Bežigrad 2.

V Španskih borcih!

Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.421.002-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: