12. MAREC 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Reverse engineering
MIR + CADLAG

Koncert švicarske zasedbe MIR in domačih CADLAG.
Večer eksperimentalnega in noise rocka.

Švicarski trio MIR (A Tree In A Field Records/Basel/CH) se uvršča v zvočno avantgardo eksperimentalnega rocka, zaznamovanega z glasbenimi ekskurzijami, ki se s svojimi hipnotičnimi repeticijami in minimalnimi prevoji in sočasno z improvizacijsko ekstrudiranim modelom naplaščenosti, gibljejo med perkusionističnimi in kitarskimi drone-doom segmenti in randomiziranimi analognimi sintetizatorji zvoka.

Zasedba:
Daniel Buess - bobni
Marco Papiro - kitare
Michael Zaugg - synths

http://atreeinafieldrecords.com/artists/mir/

CADLAG (Pharmafabrik/Ajdovščina-Hrastnik/SLO) je noise/drone projekt, ki ga sestavljajo člani PureH, Dodecahedragraph, Extreme Smoke, Earslaughter. Njihovi vplivi segajo v področe žive eksperimentalne glasbe in elektronike z dronersko skompresiranimi zvočnimi paletami, ki se tako analogno kot digitalno in v duhu DIY logike, s/prevračajo po grid-pokrajinah z industrijsko kombinatoriko zvoka in erupcijami nojzerskega hrupozvočja.

Zasedba:
Simon - električni kontrabas
Dejan - bas
Boris - kitara
Neven - laptop, synth

http://www.pharmafabrik.com/
http://pharmafabrik.bandcamp.com/

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.410.742-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2013
PTSČPSN
 
 
marec 2013
PTSČPSN
 
april 2013
PTSČPSN
 

POGANJA: