12. MAREC 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo Sožitje Ljubljana
OVI Jarše

Društvo Sožitje Ljubljana vabi na nastop otrok in mladostnikov Zavoda za usposabljanje Janeza Levca, enota OVI Jarše, pod vodstvom mentoric Andreje Munih, Patricije Gmajner, Nataše Čas, Maje Štravs in Barbare Fištrič.

Vstopnina 1 €.
 
Razstave
Ajda Erznožnik
Zverinice

Odprtje razstave ilustracij Ajde Erznožnik "Zverinice" v Kudovi klubski sobi.

Razstavljene slike so nastale na podlagi avtoričine simpatije do živali in pravljic. So ilustrativnega značaja, včasih delujejo kot fotografije – lik pozira. Motivi živalskih, predvsem antropomorfnih likov so postavljeni v okolje, kjer sami ali z drugimi tvorijo neko zgodbo. S tovrstnimi slikami/zgodbami avtorica sporoča, da imajo tudi živali svoj lasten svet, svoje zgodbe o katerih mi, zaposleni s svojim življenjem, vemo le malo ali nič. Spomni nas, naj bomo pozorni tudi na ta svet, ki se načeloma ne dogaja pred našimi očmi pa vendarle še kako obstaja. Slike posredujejo sporočilo spoštovanja drugih svetov, medsebojnega spoštovanja in upanja na bolj prijazen svet.

Vstop prost.
 
Impro liga
SSKJ

Improvizacijska predstava o besedah, njihovem pomenu in uporabe.

Igrata: Maja Dekleva Lapajne in Juš Milčinski

Kaj je s temi besedami? Kdo si jih je izmislil, komu služijo, kaj sploh pomenijo? In koliko jih sploh je?

Nekaj odgovorov na ta vprašanja ponuja ultimativna slovenska knjiga - Slovar slovenskega knjižnega jezika, ki drži pošteno malho besedišča in razlage posameznih logičnih črkovnih tvorb, ki jim pravimo besede. In te tvorbe, pojasnila ob njih ter predvsem njihova predlagana uporaba, npr.: <črèp medm. (ȅ) posnema glas pri razbitju lončene posode: črep, je reklo, ko je padla skleda>, bodo inspiracija za Majo Dekleva Lapajne in Juša Milčinskega v improvizacijski predstavi SSKJ.

Maja Dekleva Lapajne je mednarodno priznana improvizatorka, mentorica in režiserka. Je umetniška in organizacijska vodja Kolektiva Narobov ter Golega odra, mednarodnega festivala improvizacijskega gledališča. Prejela je številne nagrade v okviru tekmovanj slovenske Impro lige ter mednarodnih improvizacijskih festivalov.

Juš Milčinski je vodja projekta Impro liga. Z improvizacijo in mentorstvom se ukvarja v okviru KUD-a France Prešeren, KD Priden možic in ŠUGLE - šole uličnega gledališča. Je umetniški vodja Improvizije 2012 in večkratni prvak vseslovenskega improvizacijskega prvenstva.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.410.751-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2012
PTSČPSN
 
 
marec 2012
PTSČPSN
 
 
april 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: