12. NOVEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Bam
Moonlight Sky

MOONLIGHT SKY je skupina, ki že nekaj let navdušuje z glasbo, ki bi jo žanrsko lahko označili kot progresivni rock, čeprav v sebi skriva mnogo več. Je fuzija različnih glasbenih okusov in stilov, od rocka, jazza in bluesa do filmske glasbe; vse to pa je podano z veliko mero spoštovanja do glasbene zgodovine.

Čeprav rojstvo zasedbe sega v leto 2000, je ta instrumentalno ostala enaka kot na začetku: vokal in klaviature, električna kitara, električni bas in bobni. Uspeva jim združiti občutek za glasbo iz poznih šestdesetih let in mešanje žanrov, ki ga je v sedemdesetih Miles Davis začel z gibanjem fusion, in ga združiti s sodobnimi glasbenimi tokovi. S tem dokazujejo, da prava glasba ni le modni krik, ampak lahko transcendira obdobje, v katerem je nastala. Vse to pa MOONLIGHT SKY na koncertih občasno dopolnijo še z gosti različnih glasbenih profilov, kar osnovnemu zvoku da še dodaten čar in razsežnost.

Zasedba je skozi številne koncerte (tako na slovenskih kot tudi tujih odrih) in sodelovanja z različnimi glasbeniki odrasla v zrelo skupino, ki jo odlikujejo dobri koncertni nastopi. V okviru skupine ali posamezno MOONLIGHT SKY sodelujejo oz. so sodelovali med drugimi z Janom Tomšičem (CAMINOIGRA), Galom Gjurinom (OLIVIJA, GAL IN GALERISTI), Severo Gjurin in drugimi.

Leta 2005 so zmagali na tekmovanju Reverse engineering, ki ga prireja KUD France Prešeren, in si s tem pridobili izdajo zgoščenke.

Leta 2006 izšla CD-plošča Moonlight Sky (KUD France Prešeren) vsebuje 9 avtorskih pesmi, za katere lahko rečemo, da so rezultat skupnega dela vseh štirih članov in hkrati dokaz, da so MOONLIGHT SKY ustvarili sebi lastno prepoznavno zvočno podobo.

Za pesem Štirje svetovi, ki se nahaja na prvencu Moonlight Sky, je skupina Oink studia pripravila tudi krajši animirani film – videospot, ki je bil v KUD-u France Prešeren predstavljen 16. 4. 2007. Tudi priprave za drugi videospot, za pesem Lunin svit, so že v teku.

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 10.005.065-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: