11. MAREC 2010 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Kulturni anticiklon
Kulturni anticiklon

Kulturni anticiklon ali krajše KA je projekt, ki izhaja iz ŠILE – šolske impro lige in jo nadgrajuje. Poteka na devetih slovenskih gimnazijah in v KUD-u France Prešeren. Vodi ga Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija (SVŠGL), vključen je v vsebinski sklop vključevanja kulturne vzgoje za dvig ravni kulturne pismenosti, financiran pa je s strani Ministrstva za šolstvo in šport ter evropskih socialnih skladov (ESS).
Kulturni anticiklon v Kudu France Prešeren pripravlja pomladne KA četrtkove varieteje. In ker so ravno štirje, so tematsko omejeni s štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj.

četrtek, 25. marec 2010, ob 16.30 (ZEMLA, gost Andrej Rozman Roza)
četrtek, 8. aprila 2010, ob 16.30 (VODA, gost Igor Bračič – Sadež
četrtek, 22. aprila 2010, ob 16.30 (1. skrivnost)
četrtek, 13. maj 2010, ob 16.30 (2. skrivnost)

Kulturni anticiklon deluje med dijakinjami in dijaki prvih letnikov: Gimnazija Poljane, Gimnazija Bežigrad, Gimnazija Vič, Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana, Gimnazija Antona Aškerca, Gimnazija Jurija Vege Idrija, Gimnazija Nova Gorica, Prva gimnazija Maribor in SVŠGL, izboljšuje kulturno vreme, zbira ustvarjalne tokove ter dijakinjam in dijakom omogoča aktivno vključevanje v kulturno dogajanje. Razteza se od impro gledališča, preko oblikovanja uprizoritvenih dogodkov, gledaliških tekem, do digitalnih ustvarjalnosti. Ukvarjanje z umetnostjo v srednji šoli, konkretno z gledališko, uprizoritveno, sistematično sprejema kot nenadomestljiv element humanistične izobrazbe. Improvizacijsko gledališče pa zagotavlja živost in neposrednost, v projektu sodelujejo in ga oblikujejo mladi mentorji, ki so sami svoja prva gledališka znanja črpali iz ŠILE.

Vstop prost.
 
Impro liga
Improgojnica - UIQ vs. Kooperanti

Tekmovanje mladih impro talentov v organizaciji Impro lige, 2. krog.

Vstopnina 2,5 € za eno predstavo, obe predstavi 4 €.
 
Impro liga
Imrpogojnica - Kinder der Labour : To so te Kranjčani, ne

Tekmovanje mladih impro talentov v organizaciji Impro lige, 2. krog.

Vstopnina 2,5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 8.375.251-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2010
PTSČPSN
marec 2010
PTSČPSN
 
april 2010
PTSČPSN
 
 

POGANJA: