10. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
The Tide

The Tide (SI) - rock koncert.

Skupina The Tide je v svoji zgodovini izdala tri albume: Love & Trust (2006), Live & Clean (2008), ki je posnetek koncerta v legendarni oddaji Izštekani na Valu 202 z Juretom Longyko, in Kings of the hill (2010). Njihova ustvarjalnost seže tudi v druge glasbeno-umetniške vode. Tako so naredili glasbo za švedski celovečerni film En Natt ter kratka filma Horizont in Cloud Catcher, sodelovali na glasbeno-gibalnem uličnem performansu z plesno skupino Mana, napisali in izvajali glasbo v živo z simfoniki in mešanim pevskim zborom na podelitvi Grumovih nagrad na zaključku Tedna slovenske drame 2009 (prenos v živo na RTV), njihova glasba pa se je pojavila tudi v nekaterih oglasnih blokih.
V sodelovanju s filmskim ustvarjalcem Miho Knificem so nastali vizualno privlačni videospoti za pesmi Carry On, Your River Wild, Desire, Snow! in Decline, ki se izogibajo konvencionalnim smernicam in so bili predstavljeni na MTV-ju. Po raznih klubskih in festivalskih koncertih so v lastni produkciji organizirali tudi turnejo z Neil Leytonom & The Ghosts.

Pri ustvarjanju glasbe se skupina osredotoča na harmoničnost aranžmajev, melodičnost ter pomen besedil, ki ostalim komponentam samo še bolj poudarjajo moč. Na koncertnih nastopih The Tide skušajo izkoristiti ne samo kakovosti zvoka, ampak tudi kakovost lastnih idej, spontanost živega nastopa in odnos do občinstva. Koncerti zasedbe The Tide so energični in teatralni. Gre za prave projekte v malem, ki na čase vključujejo posebne video projekcije z art video clipi, narejenimi za specifične komade. Na tak način so nastopili na večjih slovenskih festivalih, kot so Lent festival, Zmaj ma mlade, Kamfest, HIT Ski challenge itd. Slog zasedbe The Tide ostaja odmaknjen od uveljavljenih pop-rockerskih žanrskih trendov, skupina pa si na koncertih svojo izrazno pot utira s prostim glasbenim eksperimentiranjem, drznimi aranžmaji, čutnimi besedili in spontanim pristopom. Njihova glasba je mnogo plastna in vsekakor zahteva večkratno poslušanje.

http://www.thetide.si http://www.myspace.com/thetideone

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DubSTEP

DJ PROGRAM DJ SET: DubSTEP Klub (HR/Zg).

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.077-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: