10. DECEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Društvo Sožitje Ljubljana
Glasbeno besedni kolaž

Društvo Sožitje Ljubljana vabi na glasbeno besedni kolaž skupine deklet in fantov iz VDC Sonček.

Vstopnina 1 €.
 
Razstave
Matjaž Corel
Pozabljeni svet doline reke Omo

Otvoritev razstave fotografij Matjaža Corela.

Razstava je posvečena problematiki izginjanja tradicionalnih plemenskih kultur Afrike, ki bijejo zadnji, že vnaprej izgubljen boj z globalizacijo oz. modernim svetom samim.

Matjaž Corel, popotnik, reportažni in poročni fotograf, je svoja dela objavil že v več slovenskih revijah in časopisih, njegove fotografije so bile prav tako izbrane, oziroma nagrajene na mednarodnih natečajih. Fotografije na razstavi bodo prikazale plemena ene izmed zadnjih pravih afriških divjin, natančneje območje spodnjega toka reke Omo. Plemenske skupnosti, ki so bile do pred kratkim skoraj odrezane od preostalega sveta, se v 21 stoletju neuspešno bojujejo za svoje preživetje oziroma obstoj. Če je do pred kratkim življenje v tem delu sveta narekovala s svojimi poplavami le reka Omo, ga bo v prihodnje trenutno še nedokončan največji jez Afrike. Ljudje v večini vasi še nikoli niso slišali o gradnji jezu, večina med njimi pa sploh ne ve, kaj jez je.
Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.082.354-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 
januar 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: