10. -16. NOVEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta teden | >> |

[spremeni] SOBOTA, 10.11.2012

 
Sobotaže zmaja Franceta
Piki teater
PASKUDARIUM - Muzej otroških lumpov

Predstava Paskudarium - muzej otroških lumpov v izvedbi Piki teatra, enega najvidnejših slovaških gledališč za otroke je primerna za otroke od 4. leta naprej in traja 40 minut.

Vstopnina: 4,5 EUR. Abonmajska vstopnica 22,5 € – 7 vstopnic za ceno petih.
 
Sodelovanja
PD Salam Ghazeea
LUNIN SIN

Lunin sin se je najprej rodil v ideji plesalke in plesne pedagodinje Vesne Jevšenak ter kliničnega psihologa Dušana Enove. Ta si je zgodbo zamislil kot estetizirano ilustracijo poti, ki jo prehodijo bolniki s kroničnimi telesnimi boleznimi, denimo pri levkemiji: od bolezni do transfuzije oz. presaditve kostnega mozga. To je bila zgodba na osi prehoda od »dionizičnih, k apoloničnim vrednotam«. Ta izvorna ideja je povezovala ples, glasbo in poezijo, temeljila je na pesmi španskega lirika Federica Garcia Lorce Hijo de la Luna. Ideja je od samega začetka doživela kopico kreativnih transfuzij in šla čez več faz poenotenj. Končni izdelek je mešanica orientalskega plesa, tanga in flamenka, z glavnim poudarkom na izraznosti: predstava, ki se torej precej razlikuje od prvotne ideje izvedbe, a ne zapušča izvorne tematike prehoda vrednot.

Vstopnina 15 €.

[spremeni] NEDELJA, 11.11.2012

 
Impro liga
ŠIK Jastreb : Eki Paki Vamjevšeč

Impro liga, vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, tekma 1.kroga nove sezone med ekipama ŠIK Jastreb in Eki Paki Vamjevšeč.

Vstopnina 5 €, študentje in dijaki 4 €.

[spremeni] PONEDELJEK, 12.11.2012

 
Sodelovanja
Društvo Sožitje Ljubljana
Živali iz živalskega vrta se predstavijo

Društvo Sožitje Ljubljana vabi na nastop otrok in mladostnikov Zavoda za usposabljanje Janeza Levca, enota OVI Jarše.

Vstopnina 1 €.

[spremeni] ČETRTEK, 15.11.2012

 
Sodelovanja
TIDE

Promocijski koncert skupine TIDE ob izidu nove plošče. Skupini Tide se bodo na odru pridružili glasbeni gostje Lado Bizovičar, Neisha, Zoran Čalić (BFM, Majke), Marko Soršak-Soki (Elvis Jackson) in Urška Majdič (Billysi). Album no.4 in nekaj uspešnic iz prvih treh izdaj nam bodo predstavili danes ob 21.uri v Kudu.

[spremeni] PETEK, 16.11.2012

 
ŠILA
Gimnazija Nova Gorica 1 : SVŠGL 2

Tekma Šolske impro lige med ekipama Gimnazija Nova Gorica 1 in Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana 2.

Vstopnina 2,5 €, dve tekmi 4 €, tri tekme 6 €.
 
ŠILA
Gimnazija Nova Gorica 2 : Gimnazija Bežigrad 1

Tekma Šolske impro lige med ekipama Gimnazije Nova Gorica 2 in Gimnazija Bežigrad 1.

Vstopnina 2,5 €, dve tekmi 4 €.
 
ŠILA
Gimnazija Bežigrad 2 : Gimnazija Ledina

Tekma Šolske impro lige med ekipama Gimnazija Bežigrad 2 in Gimnazija Ledina.

Vstopnina 2,5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.106.324-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: