10. OKTOBER 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
Mitja Drab & Gašper Torkar

Večer poezije z dvema vse bolj prepoznavnima glasovoma mlajše pesniške generacije Gašperjem Torkarjem in Mitjo Drabom.

Gašper Torkar, pesnik in sukalec glasbe, ki je svojo poezijo že večkrat predstavil v revijah in na nastopih v živo. Letos je pri Literaturi izšel njegov pesniški prvenec Podaljšano bivanje.

Mitja Drab (1988) je absolvent fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko. Poezijo in kratko prozo je objavljal v revijah Literatura, Poetikon, Apokalipsa, Mentor, v zborniku Mladih rim, na spletu ter v radijski oddaji Literarni nokturno na tretjem programu - Ars. Leta 2011 je v soavtorstvu (z Robertom Kuretom in Tosjo Flaker-Bercetom) v samozaložbi izdal pesniško zbirko Kadaver Hermione Granger, za katero je prejel nagrado za najboljšo pesniško zbirko, izšlo v samozaložbi leta 2011. Za portal Airbeletrina občasno napiše kako kolumno ali recenzijo. Živi v Ljubljani.

Omogočila Javna agencija za knjigo RS.

Vstop prost.
 
Pesniški kabareti
Sedim na nosu oblaka in brusim nož

Sedim na nosu oblaka in brusim nož je glasbeno-literarni performans, mali kotliček v katerem se na prenosnem kuhalniku mešajo trip-hop glasba (Soma Arsen) in poezija treh mladih avtorjev (Katarina Ana Rakušček, Arnož Polič, Aljaž Koprivnikar).

Poezija na šnite, mali intimni kotički, navihani nosovi, sestavljanke srca, poltihe pripovedi, razposajeno kričanje, razkuhana jajca strica Harmsa, razglašena bas kitara, črički na spidu, vešče na opijatih, kobilice prežete z veseljem, ukrivljeni lulčki, vlažne fufice, fafanje pred jutranjo kavo, bolščanje neznano kam, slab marketing in dober glas, ob dober glas, torbice najdene na kosovcu, kosobrin zelen od trave, anglistke zlomljenih petk, toplovodarji s počeno cevjo, debelinci s slabo samopodobo, pašniki posejani z bloki, krave s pristriženimi ušesi … vse to, vse to in še več!

Jezdimo na oblačkih FINO FINO (Martina Žilavec)!

Oblecite sveže torbice, nataknite shojene čevljičke in fino postrizite brčice!

Pridite in če pridete, prdnite uglajeno! Vabljeni!


Omogočila Javna agencija za knjigo RS.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.247.139-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2013
PTSČPSN
 
 
oktober 2013
PTSČPSN
 
 
november 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: