10. OKTOBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Srečen konec sveta
SREČEN KONEC SVETA

Gledališka komedija Mitje Lovšeta v izvedbi skupine Ad Hoc.

Avtor teksta in režiser: Mitja Lovše
Igralci: Uroš Potočnik, Miha Brajnik in Gorka Berden
Glasba: Peter Žargi
Vokal: Sara Knežević
Tehnična ekipa: Janez Polc

Srečen konec sveta je komedija, v kateri vas skozi dvanajst, bolj ali manj apokaliptičnih prizorov, trije protagonisti v več različnih likih popeljejo skozi sodobno percepcijo globalne norosti, ki se skozi lokalno dojemanje dogaja predvsem pri nas. Pa tudi v sosednjih pokrajinah, da ne rečemo kar po vsej celini ali bolje svetu (če izvzamemo Antarktiko, vendar se nam zdi, da so pingvini kar dovzetni za svetovne probleme). V predstavi nikogar trajno ne poškodujemo in nihče zares ne umre, a ne počnite tega doma. Sosedom bi se lahko zdeli sumljivi. Vemo tudi, da Marsovci obstajajo, ker že dlje časa slišimo samo o tem, kako so stvari izjemno slabe in kako bodo kvečjemu še slabše. Vse možne avtoritete govorijo o težkih časih ter o propadu in pri tem potihem upajo, da bodo njihove rešitve zato delovale, čeprav niti sami ne zaupajo v njih. Hkrati se tudi izgublja smisel, ker nihče več ne ve, kaj bo sledilo in posledično se zdi vse brez veze, tudi suicidalnost in naključne nesreče. Glede na vse to ni nihče več siguren. Ne ve več, kaj naj si sploh še misli. Ali naj se vda malodušju? Ali naj se jezi? Ali naj lovi difo dokle, ki, mimogrede, obstajajo in niso plod domišljije nevestnih lovcev? Je sploh kaka rešitev? Je - držimo se citata Groucha Marxa, ki je dejal: 'Humor je razum, ki se mu je zmešalo.' Nekoč smo govorili, da je razum rešitev za vse, a zgleda, da je njegovo mesto prevzela norija. Srečen konec sveta se ubada s stanjem, v katerem smo, skozi humor in ironijo. Je vse to morda bližnjica do RESNICE? Odgovor vas čaka v Srečnem koncu sveta.

Vstopnina 10 €, študentje, dijaki, upokojenci in brezposelni 8 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.055-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: