1. DECEMBER 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Mojca Pišek
Manifest za novi vitalizem

Otvoritev razstave fotografij Mojce Pišek.

»Manifest za novi vitalizem« je razstava portretov slovenskih pesnikov pretežno mlajše generacije, ki si naslov sposoja pri istoimenski pesmi Katje Perat. »Domov gre, prižge računalnik in ne napiše manifesta,« na nekem mestu duhoviči pesem in vsi vemo, o čem govori. Razstava je prosta duhovičenja in tudi manifest je ostal le plemenita namera. Predvsem dokumentira, z izborom pa hote in nehote vrednoti, tokrat v podobah – portretirani so nekateri najbolj vznemirljivi pesniki generacije, četudi izbor avtorjev ni popoln. Vključeval bi lahko tudi druge obraze, ki jih doslej še nismo imeli prilike ali časa zvabiti pred objektiv.

Jure Jakob

Primož Čučnik

Večer se bo nadaljeval z drugim krogom in velikim finalom Ljubljanskega pesniškega slema »9.2 Gti Turbo«, ki se bo pričel ob 20. uri v dvorani KUD France Prešeren.

Vstop prost.
 
Prešernovanje
LJUBLJANSKI PESNIŠKI SLEM 9.2 Gti TURBO

Tradicionalni 9. pesniški slem:
DRUGI KROG in veliki FINALE

Tradicionalno v 2. krogu in FINALU več improvizacije!

Moderator: Boštjan Gorenc – Pižama.

V finalu devetega slema je s tremi tekmovalci ponovno zmagal Kobrowsky: tako je slem dobil tudi prvega dvojnega zmagovalca. Z njim sta v finalu nastopila še drugouvrščeni Oton Korošec in Boštjan Zrnec Orlič.

Nastope bo ocenjevala strokovna žirija (lanski zmagovalec Tosja, Irena Novak Popov, Tone Škrjanec) in občinstvo.

Nagrada za zmagovalca: meter knjig, vino Šturm, nastop na jubilejnem petem festivalu Mlade rime (junij 2012), e-intervju v Obveščevalniku Literature.
Vsak nastopajoči prejme pesniško zbirko.

V sodelovanju z Lud Literatura in Mladimi rimami.


Ljubljanski pesniški slem 9.2 Gti TURBO:
rojevanje poezije na odru – letos kar dvakrat:

PRVI KROG v torek, 29.11.ob 21.uri v Menzi pri koritu, Metelkova mesto.
NOVA PRAVILA – več svobode: besedilo (3–5 min.) lahko berete z lista ali drugih nosilcev, dovoljeni pripomočki in pomagači.
Moderator: Dejan Koban

DRUGI KROG in veliki FINALE v četrtek, 1.12. ob 20.uri v Kudu.

Prijave (ime, priimek, naslov, e-naslov, tel. št.) pošljite na ljubljanski.slem@gmail.com ali LUD Literatura, Erjavčeva 4, 1000 Ljubljana do vključno 28. 11. letos. Prijavite se lahko tudi 29. 11. v živo na slemu.

Vstop prost na vse prireditve Prešernovanja. Brezplačne vstopnice lahko obiskovalci prevzamejo uro pred predstavo.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.240-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2011
PTSČPSN
 
 
december 2011
PTSČPSN
 
 
januar 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: