3. DECEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Prešernovanje
ČRNI PETER

Koncert domače zasedbe Črni Peter.

»Črni Peter nima para in je vedno prisoten. Vztraja do konca, pa čeprav se ga vsi izogibajo. Visi nad nami in čaka na svojo priložnost. Je romantični junak, ki nam pokaže obraz realnosti.«

Komponist, tekstopisec in kitarist Andrej Boštjančič-Ruda je v zadnjih treh letih, ko ga je življenje vodilo skozi nezavidljive preizkušnje, začutil, da skozi glasbo in besedila, ki jih ustvarja za Brencl bando in Zmajev rep, ne more povedati in izraziti vsega, kar čuti. Zgrabila ga je tudi močna želja, da začne svoje tekste peti sam. Tako je spomladi 2012 ustanovil Črnega Petra, ker le rokenrol prenese vsa čustva, ki jih življenje narekuje. Večina besedil, ki jih je napisal v zadnjem letu, je v srbohrvaščini, če se uporabljenemu jeziku lahko tako reče, tako da glasba s sabo nosi nek yu-nostalgični pridih. Komadi so kompozicijsko in harmonsko precej enostavni in poslušalcu brez nepotrebnih dodatkov in lepotičenj napolnijo ušesa z neizprosnim gruvom izpod palčk Uroša Srpčiča (Polska malca, Demolition Group, Lolita, Mast…) in basa Eneja Mavsarja (For Taste, The Lift, Karmakoma…).

Zasedba:
Andrej Boštjančič-Ruda: kitara in vokal
Enej Mausar: bas in vokal
Uroš Srpčič: bobni

Vstop prost na vse prireditve Prešernovanja. Brezplačne vstopnice lahko obiskovalci prevzamejo uro pred predstavo.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.221.579-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2012
PTSČPSN
 
 
december 2012
PTSČPSN
 
 
januar 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: