STOP TRIK RISANKE

TRNFEST

 
Trnfest
Stop trik risanke

SLO
Video večer kratkih animeranih risank.

ENG
Video night - short animated cartoons.

1.The Developer
4 Min 15 In The Developer/ 4 min 15 au révélateur/ 4 min 15 v razvijalcu
Moia Jobin-Paré
2015, CAN, 4'44

ENG
A young woman and an urban landscape interact with each other. Developing images and intricacies by scratching and sewing them on again.
SLO
Mlada ženska in urbana pokrajina sta vpeti v medsebojno interakcijo. Razvijata podobe in podrobne forme tako, da jih strgata s površine in nato ponovno prišijeta nanjo.

2. Missing one player
Missing One Player/Manjkajoči igralec
Lei Lei
2015, CHN, 4'32

ENG
During a majong game a bad situation occurs. The three have no choice but to wait and sit there silently in tears. They do believe that the fourth player will come.
SLO
Med igranjem igre majong se pripeti neljuba situacija. Trojica igralcev nima druge izbire, kot da čaka v tišini in solzah. Upajo namreč, da se bo četrti naposled le prikazal.

3. Tulipomania
Tulipomania: Blinks First/Tulipomania: najprej pomežikni
Cheryl Gelover, Tom Murray (Tulipomania)
2015, USA, 3'

ENG
Fractured faces singing as Franken-instruments blast through the beats. Composed of thousands of individual collages on black construction paper, held together with over sixty rolls of tape.
SLO
Polomljeni obrazi prepevajo med zvoki izmišljenih instrumentov ali Frankenstein-mentov, sestavljenih iz tisočerih kolažev trdega papirja, ki jih drži skupaj čez 60 kolutov lepilnega traku.

4. Misfits LilSparrow
Misfit Lil' Sparrow/ チュン子のなんで?/ Chunko No Nande?/ Čudaška vrabčica
Yuriko Noda (Tokyo University of the Arts)
2015, JPN, 4'50

ENG
For some reason, little sparrow Chunko has her head always shaking. She doesn’t know why, and can’t stop it either. Except for that, she can move like other sparrows, and she wants to dance with them.
SLO
Iz neznanega razloga glavica majhne vrabčice Chunko kar ne neha potresavati. Še sama ne ve zakaj, pa tudi ničesar ne more storiti glede tega. A ker se lahko premika kot drugi vrabčki, si seveda želi z njimi tudi zaplesati.

5. Lost Mariner
Lost Mariner/Izgubljeni pomorščak
Tess Martin (Warren Etheredge)
2014, NLD, 5'45

ENG
An animated interpretation of Dr. Oliver Sacks’ case study found in his book The Man Who Mistook His Wife for a Hat. It uses photographs to visualize the rare memory condition of the patient Jimmie G.
SLO
Animirana interpretacija študije primera, zapisanega v knjigi Dr. Oliverja Sacksa z naslovom Človek, ki je svojo ženo po pomoti zamenjal za klobuk. S fotografijami vizualizira redko bolezensko stanje, ki vpliva na spomin njegovega pacienta Jimmie-ja G.

6. Natural disaster
Natural Disaster/Naravna katastrofa
Joseph Wallace (Joseph Wallace Film & Theatre)
2014, UK/ FRA, 4'48

ENG
Mark has just lost his job and his day is about to get a whole lot worse. A domestic tragedy exploring the surreal nature of losing someone you love.
SLO
Mark je pravkar izgubil službo, a to v resnici predstavlja le začetek njegovih težav. Osebna tragedija odpre vrata v raziskovanje nadrealne stvarnosti, ki nastopi ob izgubi bližnjega.

7. Pineapple Calamari
Pineapple Calamari
Katarzyna Nalewajka (NFTS)
2014, UK, 9'17

ENG
Pineapple Calamari dreams of being a horse-racing champion and he is taken care of by two inseparable women who share a very special connection.
SLO
Pineapple Calamari sanja o tem, da bo nekega dne postal prvak v konjskih dirkah. Zanj skrbita dve nerazdružljivi ženski, ki ju povezuje posebna vez.

8. Spiders anatomi
Spider's Anatomy/ Anatomie pavouka/Anatomija pajka
Vojtech Kiss (Nutprodukce)
2014, CZE, 27'29

ENG
A gloomy city. Up from space it looks like a glowing spider's web, but from the inside it is a concrete organism; inside its bowels thick human sediments move back and forth. And so does Mr. Spider.
SLO
Mračno mesto. Iz vesolja se zdi kot svetleča se pajkova mreža, toda pogled od blizu razkrije konkreten organizem. V njegovem drobovju se debeli človeški sedimenti pomikajo sem ter tja. In G. Pajek z njimi vred.

9. Fur Away
Spider's Anatomy/ Anatomie pavouka/Anatomija pajka
Vojtech Kiss (Nutprodukce)
2014, CZE, 27'29

ENG
A gloomy city. Up from space it looks like a glowing spider's web, but from the inside it is a concrete organism; inside its bowels thick human sediments move back and forth. And so does Mr. Spider.
SLO
Mračno mesto. Iz vesolja se zdi kot svetleča se pajkova mreža, toda pogled od blizu razkrije konkreten organizem. V njegovem drobovju se debeli človeški sedimenti pomikajo sem ter tja. In G. Pajek z njimi vred.

10. Siedem
Seven/ Siedem/Sedem
Kamila & Mirek Sosnowscy (Same Suki & Kamila & Mirek Sosnowscy)
2015, POL, 6'23

ENG
A story about a very dangerous infatuation. An animated music video made for the band SAME SUKI. The song’s lyrics is an adaptation of the old Polish folk song On a Sunday at Dawn.
SLO
Zgodba o zelo nevarni zagledanosti. Animiran glasbeni video za bend SAME SUKI. Besedilo pesmi je priredba stare poljske ljudske pesmi Na nedeljo ob zori.

Vstopnine ni!

Trnfest je KUDov

Trnfest je tradicionalni ljubljanski festival, ki ga je KUD France Prešeren Trnovo prirejal skoraj tri desetletja ob podpori skoraj zastonj nastopajočih izvajalcev, slabo plačanih operativcev in prostovoljcev ter drugih sodelavcev.

Decembra 2017 smo se zaradi situacije, v kateri smo se kudovci znašli, odločili zaščititi ime Trnfest kot blagovno znamko na Uradu za intelektualno lastnino. Izkazalo se je, da je tudi CSK (Center slovanskih kultur) podal svojo vlogo za registracijo blagovne znamke Trnfest. Plenjenje KUDove materialne in tudi nematerialne dediščine se nadaljuje. DON-SOL in CSK si več kot očitno prisvajata tudi dolgoletna prizadevanja KUDa pri snovanju kulturnih vsebin, s Trnfestom na čelu.

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, nas je Artur Azarkevič (direktor CSK in FSK, prokurist DON-SOLa in septembra lani razrešeni predsednik KUDa) konec marca po elektronski pošti povabil na pogovor o morebitni izvedbi Trnfesta 2018.
Kudovci smo to povabilo razumeli kot korak približevanja CSK, da skupaj po mirni poti rešimo neskladja in spor ter se morda oboji izognemo postopkom na sodišču. Dogovorili smo se za sestanek. Bili smo pripravljeni sodelovati.
Izkazalo se je, da nas je direktor Azarkevič povabil le za to, ker CSK ni ustrezal razpisnim pogojem MOL.
Poudarili smo, da je Trnfest KUDov projekt, in da smo odprti za sodelovanje. Že na samem sestanku je bilo očitno, da zelo verjetno ne bo prišlo do zbližanja.
Ponovno smo izpostavili:
- nesoglasja med KUDom in Arturjem Azarkevičem (takratnim predsednikom KUDa);
- nerazumno ravnanje CSK ob prevzemanju nepremičnine;
- nemarno ravnanje s KUDovimi premičninami;
- onemogočanje nadaljnjega delovanja društva;
- širjenje dezinformacij o delovanju/nedelovanju društva.

Kljub vsemu CSK napoveduje in oglašuje Trnfest 2018 kot svoj projekt. Na Urad za intelektualno lastnino smo konec maja poslali ugovor proti registraciji imena Trnfest s strani CSK.
Spori med KUDom France Prešeren Trnovo in CSK se tako nadaljujejo. Kudovci kljub predhodnim najavam še vedno nimamo dostopa do prostorov na Karunovi 14 , katerih prodaja je predmet treh tožb, ki smo jih novembra 2017 ter januarja in julija 2018 vložili na sodišče. Še več. KUDove premičnine (računalnike, fascikle z dokumenti, pisalne mize s polnimi predali, blagajno, alarmne naprave, kamere...) je "novi lastnik" januarja, februarja in marca 2018 brez naše vednosti prestavil v bivšo KUDovo delavnico, na dvorišče ali kar v smeti. Predmete, ki jih potrebuje, npr. hladilnike, klimatske naprave..., pa je zadržal.

Člani Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo odločno nasprotujemo uporabi imena Trnfest za katerikoli festival, ki se ne izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo.

Zadeve smo dokumentirali in jih predali odvetnikom; ti se ukvarjajo tudi z obema tožbama, vloženima proti nam.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2019
PTSČPSN
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
april 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
maj 2019
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Trnfest/Stop_trik_risanke«

Stran je bila naložena 656-krat. Čas zadnje spremembe: 14:54, 6 avgust 2016.