REGGALUTION

TRNFEST

 
Trnfest
Reggalution

KONCERT/CONCERT:
Dreamwalk

Reggae kolektivRaggalutionizKranjažeodleta 2011 ustvarjaavtorskoglasbo, s katero je ženaprvemkoncertutakojpridobilsimpatijeobčinstva. Kljubnekomercialnosti in breznekepretiranepopularnosti v medijihtersoclialnihomrežjih, se je skupini s trdimdelomuspelodokajhitrouveljavititakonadomačiscenikottudi v tujini. Raggalution se takolahkožepohvalijo s karlepimštevilomodigranihkoncertov, nakaterih so sioderdelili z mnogimiuveljavljenimiimenislovenske in mednarodneglasbene scene. Po uspešnihgostovanjih v sosednjiAvstrijiimajozasabožeprvoturnejopoBalkanu, v okvirukatere so lanispomladiobiskalinekateredržavebivšeJugoslavije, poleti pa so med drugimnastopilitudinanekaterihodmevnihtujihfestivalih, kot so Sziget, Seasplash, Skaville in drugi. Konecleta 2013 so Raggalutionizdalisvojstudijskiprvenec »Mask Of Liberty«, nakaterem je zbranihdesetavtorskihpesmi, kipredvsempredstavljajokritikostanju v družbi in opozarjajonanekodrugačno, boljšoalternativo. Album je bilzaradiizrednegazanimanja v zelokratkemčasurazprodan in je žedočakaltudiprviponatis, kar je danes, v dobiinterneta in digitalnihnosilcevzvoka, žepravaredkost.

Since 2011 Raggalution have been creating their own brand of Reggae music, which immediately earned them acclaim among audiences. Despite their uncommercial approach and without much media exposure or social media activity, the hard-working group managed to quickly establish a strong presence on both local and international music scenes. Raggalution now have quite an impressive number of shows under their belt, and have shared the stage with many big names of the Slovene and international music scenes. After a few successful visits to nearby Austria they completed their first tour of the Balkans last spring. This tour brought Raggalutionto many parts of former Yugolavia, while the summer saw them performing at some major international festivals, such as Sziget, Seasplash, and Skaville, among others. At the end of 2013 Raggalution released their debut album “Mask of Liberty”, comprised of 10 original songs, which present a sharp criticism of the state of modern society and point to different, better possibilities for the future. Due to lots of interest from the public the album sold out very quickly and has since been re-released in a remastered edition. This marks “Mask of Liberty” as a rare achievement in today’s age, when the internet and digital sound carriers have made CDs almost obsolete.

Vstopnine ni!

Trnfest je KUDov

Trnfest je tradicionalni ljubljanski festival, ki ga je KUD France Prešeren Trnovo prirejal skoraj tri desetletja ob podpori skoraj zastonj nastopajočih izvajalcev, slabo plačanih operativcev in prostovoljcev ter drugih sodelavcev.

Decembra 2017 smo se zaradi situacije, v kateri smo se kudovci znašli, odločili zaščititi ime Trnfest kot blagovno znamko na Uradu za intelektualno lastnino. Izkazalo se je, da je tudi CSK (Center slovanskih kultur) podal svojo vlogo za registracijo blagovne znamke Trnfest. Plenjenje KUDove materialne in tudi nematerialne dediščine se nadaljuje. DON-SOL in CSK si več kot očitno prisvajata tudi dolgoletna prizadevanja KUDa pri snovanju kulturnih vsebin, s Trnfestom na čelu.

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, nas je Artur Azarkevič (direktor CSK in FSK, prokurist DON-SOLa in septembra lani razrešeni predsednik KUDa) konec marca po elektronski pošti povabil na pogovor o morebitni izvedbi Trnfesta 2018.
Kudovci smo to povabilo razumeli kot korak približevanja CSK, da skupaj po mirni poti rešimo neskladja in spor ter se morda oboji izognemo postopkom na sodišču. Dogovorili smo se za sestanek. Bili smo pripravljeni sodelovati.
Izkazalo se je, da nas je direktor Azarkevič povabil le za to, ker CSK ni ustrezal razpisnim pogojem MOL.
Poudarili smo, da je Trnfest KUDov projekt, in da smo odprti za sodelovanje. Že na samem sestanku je bilo očitno, da zelo verjetno ne bo prišlo do zbližanja.
Ponovno smo izpostavili:
- nesoglasja med KUDom in Arturjem Azarkevičem (takratnim predsednikom KUDa);
- nerazumno ravnanje CSK ob prevzemanju nepremičnine;
- nemarno ravnanje s KUDovimi premičninami;
- onemogočanje nadaljnjega delovanja društva;
- širjenje dezinformacij o delovanju/nedelovanju društva.

Kljub vsemu CSK napoveduje in oglašuje Trnfest 2018 kot svoj projekt. Na Urad za intelektualno lastnino smo konec maja poslali ugovor proti registraciji imena Trnfest s strani CSK.
Spori med KUDom France Prešeren Trnovo in CSK se tako nadaljujejo. Kudovci kljub predhodnim najavam še vedno nimamo dostopa do prostorov na Karunovi 14 , katerih prodaja je predmet treh tožb, ki smo jih novembra 2017 ter januarja in julija 2018 vložili na sodišče. Še več. KUDove premičnine (računalnike, fascikle z dokumenti, pisalne mize s polnimi predali, blagajno, alarmne naprave, kamere...) je "novi lastnik" januarja, februarja in marca 2018 brez naše vednosti prestavil v bivšo KUDovo delavnico, na dvorišče ali kar v smeti. Predmete, ki jih potrebuje, npr. hladilnike, klimatske naprave..., pa je zadržal.

Člani Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo odločno nasprotujemo uporabi imena Trnfest za katerikoli festival, ki se ne izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo.

Zadeve smo dokumentirali in jih predali odvetnikom; ti se ukvarjajo tudi z obema tožbama, vloženima proti nam.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
avgust 2020
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Trnfest/Reggalution«

Stran je bila naložena 1.181-krat. Čas zadnje spremembe: 11:20, 7 avgust 2015.