NE SE BAT

TRNFEST

 
Trnfest
Ne se bat

NeSeBat Zasedba NeSeBat je v nekajletnem delovanju razvila svojevrsten glasbeni izraz, ki se napaja iz zelo širokega nabora zvočnih temeljev. Razlog temu je gotovo tudi v tem, da zasedbo sestavljajo člani številnih zasedb, ki so slovensko alternativno sceno napajali v 80-ih, 90-ih in tudi 21. stoletju. Med njimi najdemo imena, kot so Buldogi, Komakino, 2227, Veryused Artists, It's Not For Sale, Toni Bencinski, Dead Revival, Rhythm Thieves, Crazed Farmers, Enzo Fabianim, Terrafolk, Ples amebe, KSL, …

NeSeBat Zasedba NeSeBat je v nekajletnem delovanju razvila svojevrsten glasbeni izraz, ki se napaja iz zelo širokega nabora zvočnih temeljev. Razlog temu je gotovo tudi v tem, da zasedbo sestavljajo člani številnih zasedb, ki so slovensko alternativno sceno napajali v 80-ih, 90-ih in tudi 21. stoletju. Med njimi najdemo imena, kot so Buldogi, Komakino, 2227, Veryused Artists, It's Not For Sale, Toni Bencinski, Dead Revival, Rhythm Thieves, Crazed Farmers, Enzo Fabianim, Terrafolk, Ples amebe, KSL, …

Pred kratkim je zasedba izdala svoj prvenec On NESEBAT pas dans l'espoir du succès, ki je bil deležen pozitivnega sprejema pri poslušalstvu in kritikih. V letu 2016 zasedba večinoma predstavlja album, zraven pa nadaljuje s stvarjenjem novega materiala, zaradi česar noben koncert ni povsem enak drugemu, saj luč sveta vedno znova ugledajo nove stvaritve, ki jih pripravljajo za prihajajoče diskografske izdelke.

»Poslušalec dobi vtis, da je po preposlušanju plošče potoval skozi zadnjih petintrideset let rokenrola. Tudi uspeha se zasedba ne nadeja, kar, kot smo ugotovili že zgoraj, postavi za dober samoironičen motto albuma.« (Matej Krajnc, Nova Muska)

»Alternativni rock je način da se bendovi koji ga sviraju odmaknu od ustaljenih klišeja rocka, da pokažu da se i na “njihov” način može svirati rock, poslati neka poruka. NeSeBat su se odvažili krenuti svojim putem. Iako su kao bend novi na slovenačkoj sceni, “minuli rad” im je impozantan i čini da ni u kom slučaju ne startaju od nule. Dapače.« (Dragutin Matošević, barikada.com)

»Prvenec NeSeBat ima vse, kar se od profila takšnega benda pričakuje: dinamično kombinacijo egov, ki znajo prisluhniti ideji benda kot celote, to pa se nato odraža skozi občasne agresivne vložke in se profilira v celo nekaj radiofoničnih sekvencah, če bi le desetletje bilo pravo.« (Gregor Bauman, SIGIC)

»Kvartet z jasno in izdelano glasbeno vizijo ter platformo izkušenj, je generator učinkovite integracije tega vizionarstva v kompaktno formo trinajstih skladb otipljive glasbene substance in ena zato lahko rečemo, da je album »On Nesebat Pas Dans L'Espoir Du Succés« ena zanimivejših plošč izdanih v letošnjem letu, znotraj alternativno rockovskega podzemlja Slovenije.« (Aleš Podbrežnik, Rockline)

Intervju v Aritmiji: http://4d.rtvslo.si/arhiv/aritmija/174403578

Intervju za Outta Control Rock'n'Roll (RŠ) : http://radiostudent.si/glasba/outta-control-rocknroll/nesebat-novembar-the-parquet-courts

Videspot Silence (Brains in Pain): https://vimeo.com/54247105

Vstopnine ni!

Trnfest je KUDov

Trnfest je tradicionalni ljubljanski festival, ki ga je KUD France Prešeren Trnovo prirejal skoraj tri desetletja ob podpori skoraj zastonj nastopajočih izvajalcev, slabo plačanih operativcev in prostovoljcev ter drugih sodelavcev.

Decembra 2017 smo se zaradi situacije, v kateri smo se kudovci znašli, odločili zaščititi ime Trnfest kot blagovno znamko na Uradu za intelektualno lastnino. Izkazalo se je, da je tudi CSK (Center slovanskih kultur) podal svojo vlogo za registracijo blagovne znamke Trnfest. Plenjenje KUDove materialne in tudi nematerialne dediščine se nadaljuje. DON-SOL in CSK si več kot očitno prisvajata tudi dolgoletna prizadevanja KUDa pri snovanju kulturnih vsebin, s Trnfestom na čelu.

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, nas je Artur Azarkevič (direktor CSK in FSK, prokurist DON-SOLa in septembra lani razrešeni predsednik KUDa) konec marca po elektronski pošti povabil na pogovor o morebitni izvedbi Trnfesta 2018.
Kudovci smo to povabilo razumeli kot korak približevanja CSK, da skupaj po mirni poti rešimo neskladja in spor ter se morda oboji izognemo postopkom na sodišču. Dogovorili smo se za sestanek. Bili smo pripravljeni sodelovati.
Izkazalo se je, da nas je direktor Azarkevič povabil le za to, ker CSK ni ustrezal razpisnim pogojem MOL.
Poudarili smo, da je Trnfest KUDov projekt, in da smo odprti za sodelovanje. Že na samem sestanku je bilo očitno, da zelo verjetno ne bo prišlo do zbližanja.
Ponovno smo izpostavili:
- nesoglasja med KUDom in Arturjem Azarkevičem (takratnim predsednikom KUDa);
- nerazumno ravnanje CSK ob prevzemanju nepremičnine;
- nemarno ravnanje s KUDovimi premičninami;
- onemogočanje nadaljnjega delovanja društva;
- širjenje dezinformacij o delovanju/nedelovanju društva.

Kljub vsemu CSK napoveduje in oglašuje Trnfest 2018 kot svoj projekt. Na Urad za intelektualno lastnino smo konec maja poslali ugovor proti registraciji imena Trnfest s strani CSK.
Spori med KUDom France Prešeren Trnovo in CSK se tako nadaljujejo. Kudovci kljub predhodnim najavam še vedno nimamo dostopa do prostorov na Karunovi 14 , katerih prodaja je predmet treh tožb, ki smo jih novembra 2017 ter januarja in julija 2018 vložili na sodišče. Še več. KUDove premičnine (računalnike, fascikle z dokumenti, pisalne mize s polnimi predali, blagajno, alarmne naprave, kamere...) je "novi lastnik" januarja, februarja in marca 2018 brez naše vednosti prestavil v bivšo KUDovo delavnico, na dvorišče ali kar v smeti. Predmete, ki jih potrebuje, npr. hladilnike, klimatske naprave..., pa je zadržal.

Člani Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo odločno nasprotujemo uporabi imena Trnfest za katerikoli festival, ki se ne izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo.

Zadeve smo dokumentirali in jih predali odvetnikom; ti se ukvarjajo tudi z obema tožbama, vloženima proti nam.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2019
PTSČPSN
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
april 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
maj 2019
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Trnfest/Ne_se_bat«

Stran je bila naložena 1.043-krat. Čas zadnje spremembe: 17:58, 29 julij 2016.