NEGLIGENCE, SWEET SORROW

TRNFEST

 
Trnfest
Reverse engineering
NEGLIGENCE, SWEET SORROW

Reverse Engineering koncert:

20.00 NEGLIGENCE (SLO): trash metal
21:00 SWEET SORROW (SLO): melodični death metal

Sredi najhujše Trnfestovske vročice nas čaka peklenski večer, ki ga bodo lahko ohladile le dolgodlake slemajoče metalske grive…..ki bodo izkazovale podporo thrasherjem Negligence in death metalskim Sweet Sorrow…

Negligence (SLO)so thrash metal zasedba, ki je bila ustanovljena leta 2001. Svoj pohod na glasbeno sceno so si utrli z mnogo koncerti pri nas kot tudi v tujini in s svojimi nastopi navdušili veliko število publike. Band ima za seboj že tudi prvenec, ki je izšel leta 2007, z naslovom Options of a Trapped Mind, ki je bil deležen zelo dobrih ocen in kritik. Zasedba bo letos izdala tudi naslednik, ki ga bo delček možno slišati tudi na koncertu.

Drugi pa bodo nastopili melodični death metalci Sweet Sorrow (SLO), ki neprekinjejo delujejo že polnih 13 let. Za seboj imajo tri albume in celo DVD, ki je bil posnet ravno tu, v Kudu Franceta Prešerna, na prvem festivalu z imenom Heavy New Year. Zadnja izdana mojstrovina pa je nastala pred kratkim, pod budnim očesom 666 Productions, ki je poskrbela za izgled videospota za pesem God of War Fantje so ravno pred izidom četrtega albuma ki ga marsikdo že nestrpno pričakuje. Že samo dejstvo, da je bilo vse skupaj posneto v Negligent Sound Studio Solutions obljublja, da bo zadeva zvenela konkeretno in prepričljivo, naslov 1000th Millenium pa nakazuje, da je glasba Sweet Sorrow večna… V jeseni se podajajo na koncertno osvajanje onstran meje ter obljubljajo, da bo izpod njihovih prstov še mnogo in mnogo kitarskih riffov…..

As Trnfest fever reaches its height, a hellishly hot evening awaits us. And all we have to cool us down are the swirling manes of the headbanging metal fans... showing their support for thrash metallers Negligence and death metallers Sweet Sorrow…

Negligence are a thrash metal band formed in 2001. They earned their place on the music scene with a large number of concerts in Slovenia and abroad, gaining themselves a large audience in the process. Their debut album "Options of a Trapped Mind", released in 2007, garnered excellent reviews. The follow-up is due this year, and we will have a chance to hear some of it at the concert.

Next up are melodic death metal band Sweet Sorrow, who have been gigging and recording non-stop for 13 years. Their back catalague includes three albums and even a DVD filmed right here at KUD France Prešeren at the first Heavy New Year festival. They have recently made a video for their song "God of War" under the watchful eye of 666 Productions and are about to release their eagerly awaited fourth album. The fact that this latest work was recorded in Negligent Sound Studio Solutions is a guarantee that it is going to sound good, while the title "1000th Millennium" is an indication that Sweet Sorrow's music is eternal. In the autumn they begin an international tour and they promise that they have plenty more riffs in them…

Vstopnine ni!

Trnfest je KUDov

Trnfest je tradicionalni ljubljanski festival, ki ga je KUD France Prešeren Trnovo prirejal skoraj tri desetletja ob podpori skoraj zastonj nastopajočih izvajalcev, slabo plačanih operativcev in prostovoljcev ter drugih sodelavcev.

Decembra 2017 smo se zaradi situacije, v kateri smo se kudovci znašli, odločili zaščititi ime Trnfest kot blagovno znamko na Uradu za intelektualno lastnino. Izkazalo se je, da je tudi CSK (Center slovanskih kultur) podal svojo vlogo za registracijo blagovne znamke Trnfest. Plenjenje KUDove materialne in tudi nematerialne dediščine se nadaljuje. DON-SOL in CSK si več kot očitno prisvajata tudi dolgoletna prizadevanja KUDa pri snovanju kulturnih vsebin, s Trnfestom na čelu.

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, nas je Artur Azarkevič (direktor CSK in FSK, prokurist DON-SOLa in septembra lani razrešeni predsednik KUDa) konec marca po elektronski pošti povabil na pogovor o morebitni izvedbi Trnfesta 2018.
Kudovci smo to povabilo razumeli kot korak približevanja CSK, da skupaj po mirni poti rešimo neskladja in spor ter se morda oboji izognemo postopkom na sodišču. Dogovorili smo se za sestanek. Bili smo pripravljeni sodelovati.
Izkazalo se je, da nas je direktor Azarkevič povabil le za to, ker CSK ni ustrezal razpisnim pogojem MOL.
Poudarili smo, da je Trnfest KUDov projekt, in da smo odprti za sodelovanje. Že na samem sestanku je bilo očitno, da zelo verjetno ne bo prišlo do zbližanja.
Ponovno smo izpostavili:
- nesoglasja med KUDom in Arturjem Azarkevičem (takratnim predsednikom KUDa);
- nerazumno ravnanje CSK ob prevzemanju nepremičnine;
- nemarno ravnanje s KUDovimi premičninami;
- onemogočanje nadaljnjega delovanja društva;
- širjenje dezinformacij o delovanju/nedelovanju društva.

Kljub vsemu CSK napoveduje in oglašuje Trnfest 2018 kot svoj projekt. Na Urad za intelektualno lastnino smo konec maja poslali ugovor proti registraciji imena Trnfest s strani CSK.
Spori med KUDom France Prešeren Trnovo in CSK se tako nadaljujejo. Kudovci kljub predhodnim najavam še vedno nimamo dostopa do prostorov na Karunovi 14 , katerih prodaja je predmet treh tožb, ki smo jih novembra 2017 ter januarja in julija 2018 vložili na sodišče. Še več. KUDove premičnine (računalnike, fascikle z dokumenti, pisalne mize s polnimi predali, blagajno, alarmne naprave, kamere...) je "novi lastnik" januarja, februarja in marca 2018 brez naše vednosti prestavil v bivšo KUDovo delavnico, na dvorišče ali kar v smeti. Predmete, ki jih potrebuje, npr. hladilnike, klimatske naprave..., pa je zadržal.

Člani Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo odločno nasprotujemo uporabi imena Trnfest za katerikoli festival, ki se ne izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo.

Zadeve smo dokumentirali in jih predali odvetnikom; ti se ukvarjajo tudi z obema tožbama, vloženima proti nam.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2020
PTSČPSN
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Trnfest/NEGLIGENCE%2C_SWEET_SORROW«

Stran je bila naložena 2.268-krat. Čas zadnje spremembe: 12:42, 22 avgust 2009.