KOLEKTIV NAROBOV

TRNFEST

 
Trnfest
Narobov
KOLEKTIV NAROBOV

Trnfestove kratke – impro variete Kolektiva Narobov. / Trnfest Shorts – impro-variety (hall).

Kolektiv Narobov s to predstavo posega v klasike svetovne impro scene – kratke izzive, igre in odprte prizore, ki se združijo v živ varietejski dogodek.Občinstvo ima prav po srednjeveško ‘pravo glasanja’, medtem ko se improvizatorji na najbolj razgaljen način preizkušajo v raznih odrskih veščinah. Da, tokrat lahko v enem večeru kričite »Buu!« in »Bravo!«, poveste kakšno osebno zgodbo, zahtevate Laibache in Telebajske, ali pa se celo dotikate igralcev na odru! Samo, da je žur!
Narobovci so predani raziskovanju in ustvarjanju žive umetnosti, pa naj gre za ulične intervencije, gledališke dogodke, radijske posege ali interaktivne predstave. Pomembna stebra njihovega ustvarjanja sta improvizacija in kolektivno delo. V štirih letih obstoja kolektiva so si pridobili močno prepoznavnost tako doma kot v tujini: med drugim so prejeli prvo nagrado festivala Improvaganza (Edmonton, Kanada), kjer so gostovali s predstavo Klic, nagrado občinstva za predstavo De.Kons na festivalu Impronale (Halle, Nemčija), v letu 2007 pa Ježkovo nagrado za projekt Velika sestra.

Zamisel in igra: Alenka Marinič, Maja Dekleva, Tomaž Lapajne
Glasba: Goran Završnik
Luč: Borut Cajnko
Produkcija: Kolektiv Narobov - KUD France Prešeren

www.narobov.org

With this piece the Narobov collective tackle the classics of the world impro scene – short challenges, games and open scenes that combine to form a live variety event. The audience has the right to vote, just like in the Middle Ages, as the improvisers try their hand at various stage skills in the most "naked" way imaginable. Yes, in the space of one evening you can shout "Boo!" and "Bravo!", tell a personal story, request Laibach or the Teletubbies, or even touch the actors on the stage! As long as it's a party!
The Narobov collective are interested in exploring and creating live art, be it street actions, theatrical events, radio appearances or interactive performances. Improvisation and collective work are important elements of what they do. In the four years since the collective was founded, they have made a considerable impression both at home and abroad: they won first prize at the 2006 Improvaganza festival (Edmonton, Canada) with "Call", the audience prize at the 2007 Impronale festival (Halle, Germany) for "De.Kons", and the 2007 Ježek Award for the "Big Sister" project.

Conceived and performed by: Alenka Marinič, Maja Dekleva, Tomaž Lapajne
Music: Goran Završnik
Lighting: Borut Cajnko
Produced by: Kolektiv Narobov - KUD France Prešeren

Vstopnine ni!

Trnfest je KUDov

Trnfest je tradicionalni ljubljanski festival, ki ga je KUD France Prešeren Trnovo prirejal skoraj tri desetletja ob podpori skoraj zastonj nastopajočih izvajalcev, slabo plačanih operativcev in prostovoljcev ter drugih sodelavcev.

Decembra 2017 smo se zaradi situacije, v kateri smo se kudovci znašli, odločili zaščititi ime Trnfest kot blagovno znamko na Uradu za intelektualno lastnino. Izkazalo se je, da je tudi CSK (Center slovanskih kultur) podal svojo vlogo za registracijo blagovne znamke Trnfest. Plenjenje KUDove materialne in tudi nematerialne dediščine se nadaljuje. DON-SOL in CSK si več kot očitno prisvajata tudi dolgoletna prizadevanja KUDa pri snovanju kulturnih vsebin, s Trnfestom na čelu.

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, nas je Artur Azarkevič (direktor CSK in FSK, prokurist DON-SOLa in septembra lani razrešeni predsednik KUDa) konec marca po elektronski pošti povabil na pogovor o morebitni izvedbi Trnfesta 2018.
Kudovci smo to povabilo razumeli kot korak približevanja CSK, da skupaj po mirni poti rešimo neskladja in spor ter se morda oboji izognemo postopkom na sodišču. Dogovorili smo se za sestanek. Bili smo pripravljeni sodelovati.
Izkazalo se je, da nas je direktor Azarkevič povabil le za to, ker CSK ni ustrezal razpisnim pogojem MOL.
Poudarili smo, da je Trnfest KUDov projekt, in da smo odprti za sodelovanje. Že na samem sestanku je bilo očitno, da zelo verjetno ne bo prišlo do zbližanja.
Ponovno smo izpostavili:
- nesoglasja med KUDom in Arturjem Azarkevičem (takratnim predsednikom KUDa);
- nerazumno ravnanje CSK ob prevzemanju nepremičnine;
- nemarno ravnanje s KUDovimi premičninami;
- onemogočanje nadaljnjega delovanja društva;
- širjenje dezinformacij o delovanju/nedelovanju društva.

Kljub vsemu CSK napoveduje in oglašuje Trnfest 2018 kot svoj projekt. Na Urad za intelektualno lastnino smo konec maja poslali ugovor proti registraciji imena Trnfest s strani CSK.
Spori med KUDom France Prešeren Trnovo in CSK se tako nadaljujejo. Kudovci kljub predhodnim najavam še vedno nimamo dostopa do prostorov na Karunovi 14 , katerih prodaja je predmet treh tožb, ki smo jih novembra 2017 ter januarja in julija 2018 vložili na sodišče. Še več. KUDove premičnine (računalnike, fascikle z dokumenti, pisalne mize s polnimi predali, blagajno, alarmne naprave, kamere...) je "novi lastnik" januarja, februarja in marca 2018 brez naše vednosti prestavil v bivšo KUDovo delavnico, na dvorišče ali kar v smeti. Predmete, ki jih potrebuje, npr. hladilnike, klimatske naprave..., pa je zadržal.

Člani Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo odločno nasprotujemo uporabi imena Trnfest za katerikoli festival, ki se ne izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo.

Zadeve smo dokumentirali in jih predali odvetnikom; ti se ukvarjajo tudi z obema tožbama, vloženima proti nam.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2019
PTSČPSN
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
oktober 2019
PTSČPSN
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
november 2019
PTSČPSN
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Trnfest/KOLEKTIV_NAROBOV«

Stran je bila naložena 1.857-krat. Čas zadnje spremembe: 09:40, 22 julij 2009.