JARC GREGORIN TRIO

TRNFEST

 
Trnfest
Jarc Gregorin trio

Jarc Gregorin trio zajema vokal, električno kitaro, bas kitaro ter bobne.

Glasbeno je skupina enovita žanrsko manj. Če so rock, potem so prej eklektični kot predvidljivi in vsaj večino časabolj umirjeni kot divji. Sama skupina sicer obstaja komaj tri leta, a njeni člani so že stari znanci odrov. Tokrat predstavljajo prvenec Tja in spet nazaj (dvojezični: There and Back Again), ploščo, ki skuša z glasbo ponazoriti tiste intimne občutke, ki v duši oblikujejo koncept doma.Pevec, ustanovitelj in kitarist tria, Jaka Jarc ter bobnar Blaž Gregorin sta prvič sodelovala v okviru skupine Sfiltrom. Blaž je nato igral z bratoma Šalehar v skupini Babewatch, kasneje šes Sužnji sendvičev. Jaka Jarc se je povečini preselil v studio, kjer je kot glasbeni producent, pa tudi gostujoči vokalist in inštrumentalist sodeloval pri nastanku prvih plošč skupin kot sta Melodrom in Moonlight Sky in mnogih drugih, zraven pa je igral v žanrsko ranzovrstnih zasedbah. Gostoval celo pri SNG Opera in balet ter Slovenski filharmoniji nato pa nekaj let bival v Angliji kjer je igral in pel v angleških zasedbah the Pookas, The Hannah Stacey Experience ter the Three of Clubs. Pred Jarc Gregorin triom je Jaka igral v mnogih zasedbah očeta mMatjaža. Matjaž Jarc je glasbeno aktiven dovolj dolgo, da lahko le oprasnemo vrh njegovega opusa. S kitaro je nastopal v prvi in zadnji zasedbi kultne gledališke predstave Spomenik G, igral bas in pel spremne vokale ob Vladu Kreslinu še v Jugoslovanski skupini Horizont, dolga leta je bil pevec avtor in kitarist v skupini Džejbi, pa tudi slovenski operi. So-avtor nekoč popularne skladbe Te igre bo konec danes deluje predvsem kot klasični skladatelj z mednarodnimi uprizoritvami, doma pa vodi entuziastično žensko pevsko skupino Moje mlade dame. Skratka Jarc Gregorin trio predstavljajo prvenec Tja in spet nazaj, ploščo, na kateri boste našliglasbo, ki je žanrsko fluidna, a glasbeno zanimiva

Prost vstop!

Trnfest je KUDov

Trnfest je tradicionalni ljubljanski festival, ki ga je KUD France Prešeren Trnovo prirejal skoraj tri desetletja ob podpori skoraj zastonj nastopajočih izvajalcev, slabo plačanih operativcev in prostovoljcev ter drugih sodelavcev.

Decembra 2017 smo se zaradi situacije, v kateri smo se kudovci znašli, odločili zaščititi ime Trnfest kot blagovno znamko na Uradu za intelektualno lastnino. Izkazalo se je, da je tudi CSK (Center slovanskih kultur) podal svojo vlogo za registracijo blagovne znamke Trnfest. Plenjenje KUDove materialne in tudi nematerialne dediščine se nadaljuje. DON-SOL in CSK si več kot očitno prisvajata tudi dolgoletna prizadevanja KUDa pri snovanju kulturnih vsebin, s Trnfestom na čelu.

Da bi bila zadeva še bolj bizarna, nas je Artur Azarkevič (direktor CSK in FSK, prokurist DON-SOLa in septembra lani razrešeni predsednik KUDa) konec marca po elektronski pošti povabil na pogovor o morebitni izvedbi Trnfesta 2018.
Kudovci smo to povabilo razumeli kot korak približevanja CSK, da skupaj po mirni poti rešimo neskladja in spor ter se morda oboji izognemo postopkom na sodišču. Dogovorili smo se za sestanek. Bili smo pripravljeni sodelovati.
Izkazalo se je, da nas je direktor Azarkevič povabil le za to, ker CSK ni ustrezal razpisnim pogojem MOL.
Poudarili smo, da je Trnfest KUDov projekt, in da smo odprti za sodelovanje. Že na samem sestanku je bilo očitno, da zelo verjetno ne bo prišlo do zbližanja.
Ponovno smo izpostavili:
- nesoglasja med KUDom in Arturjem Azarkevičem (takratnim predsednikom KUDa);
- nerazumno ravnanje CSK ob prevzemanju nepremičnine;
- nemarno ravnanje s KUDovimi premičninami;
- onemogočanje nadaljnjega delovanja društva;
- širjenje dezinformacij o delovanju/nedelovanju društva.

Kljub vsemu CSK napoveduje in oglašuje Trnfest 2018 kot svoj projekt. Na Urad za intelektualno lastnino smo konec maja poslali ugovor proti registraciji imena Trnfest s strani CSK.
Spori med KUDom France Prešeren Trnovo in CSK se tako nadaljujejo. Kudovci kljub predhodnim najavam še vedno nimamo dostopa do prostorov na Karunovi 14 , katerih prodaja je predmet treh tožb, ki smo jih novembra 2017 ter januarja in julija 2018 vložili na sodišče. Še več. KUDove premičnine (računalnike, fascikle z dokumenti, pisalne mize s polnimi predali, blagajno, alarmne naprave, kamere...) je "novi lastnik" januarja, februarja in marca 2018 brez naše vednosti prestavil v bivšo KUDovo delavnico, na dvorišče ali kar v smeti. Predmete, ki jih potrebuje, npr. hladilnike, klimatske naprave..., pa je zadržal.

Člani Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo odločno nasprotujemo uporabi imena Trnfest za katerikoli festival, ki se ne izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva (KUD) France Prešeren Trnovo.

Zadeve smo dokumentirali in jih predali odvetnikom; ti se ukvarjajo tudi z obema tožbama, vloženima proti nam.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

december 2021
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
januar 2022
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
februar 2022
PTSČPSN
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Trnfest/Jarc_Gregorin_trio«

Stran je bila naložena 816-krat. Čas zadnje spremembe: 18:12, 8 avgust 2017.