EMONSKA PROMENADA 2011 - PETEK

EMONSKA PROMENADA

 
Emonska promenada
Emonska promenada 2011 - petek


Mednarodni ulični festival

EMONSKA PROMENADA 2011

na Emonski cesti od Mirja do Eipprove ulice
vsak dan od 25. do 28. avgusta
od 18. do 21. ure.

18:00 - 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija): Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
POTUJOČI KINOBALON (SI): Mini kino za otroke / mini cinema for children

18:00 Lutkovno gledališče ZAPIK (SI): O LISICI IN GRDINI, lutkovna predstava / puppet show

18:30PETER KUS (IT): ORKESTER IZVIRNIH INŠTRUMENTOV, otroški koncert in glasbena delavnica / children concert and music workshop

18:40 ARTISJOK TEATER (D): PTIČ, ulična interakcija / street interaction

19:15 PIKI TEATER (SK): PASKUDARIUM – Muzej otroških lumpov, lutkovna predstava / puppet show

20:00 ZAVOD BUFETO /SI/ : MINI CIRKUS BUFFETTO, cirkuška predstava / circus show

20:40 ARTISJOK TEATER (D): POČITNICE, lutkovna enodejanka/ puppet one-act play


SPREMLJEVALNI PROGRAM
vsak dan od 18. do 21. ure every day from 6 pm to 9 pm:


USTVARJALNE DELAVNICE HIŠE OTROK IN UMETNOSTI creative workshops
POTUJOČI KINOBALON mini cinema on the street
ARTISTIČNE DELAVNICE artistic workshops
GLASBENE DELAVNICE music workshop
PLESNA DELAVNICA dancing workshop
INTERAKTIVNE IGRE NA PROSTEM interactive games
UMETNIŠKA TRŽNICA art market
MOJSTRI SLOVENSKE OBRTI Slovene craftmanship
ŽIVALSKI VRT NA OBISKU zoo on the street

LUTKOVNO GLEDALIŠČE ZAPIK: O LISICI IN GRDINI
http://www.zapik.org
V slovenskem lutkovnem prostoru ima gledališče ZAPIK posebno mesto. Odlikujejo ga preprostost, neposrednost in topel stik z malimi gledalci. Predstave Jelene Sitar in Igorja Cvetka so igrive. Gledalci niso le nemi opazovalci dogajanja na odru, ampak se vanj aktivno vključujejo. V estetskem smislu prisegata na izvirnost in minimalizem. Velikokrat posežeta po tematiki iz slovenskega ljudskega izročila, njune predstave so glasbeno in likovno bogate. Za svoje delo sta prejela že mnogo nagrad.
Rezijansko pravljico o Grdini, ki se vseli v lisičjo hiško in noče ven, Jelena in Igor igrata na svojem namiznem odru že dobro desetletje. Kljub temu je predstava, tako kot pravljica, sveža in igriva. Zraven Igor imenitno igra (oprostite: citira) na violino (oprostite: citiro), Jelena pa ga spremlja na čelo (oprostite: bunkulo). Tudi gledalci za hip postanejo Rezijani in po rezijansko zaplešejo.

PETER KUS: Orkester izvirnih inštrumentov
Koncert, na katerem glasbenika Peter Kus in Andrej Žibert uporabita množico najrazličnejših nenavadnih glasbil, ki jih poslušalci na koncertu vidijo večinoma prvič. Med inštrumeni so litofon, hupafon, balonski bas, pipofon, cevni bobni, plozivni aerofon, zveneče plastenke, in številni drugi. Glasbenika v prepletu zanimivih in dinamičnih skladb občinstvu pokažeta, kako je mogoče zvoke izvabiti tudi iz običajnih predmetov, ki ležijo okoli nas, ter z njimi ustvarjaA glasbo.

Koncert traja 45 minut in se nadaljuje z delavnico, na kateri udeleženci izdelujejo preproste, vendar dobro zveneče inštrumente iz materialov, ki so široko dostopni: iz slamic, jogurtovih lončkov, balonov, PVC cevi, plastenk, lasnic, koščkov lesa ipd. Med inštrumenA so preprosta oboa, balonska flavta, balonski didjeridoo, žvižgač, brnivka, pojoča plastenka, kalimba, itd.

ARTISJOK TEATER je 2008 je ustanovila Anke Scholz, igralka in lutkarica, ki je že od leta 1994 nastopala v različnih lutkovnih gledališčih. Tokrat se je odločila za solistično pot. Artisjok gledališče naj bi bilo odprt prostor za ideje in nove perspektive lutkovnega medija, ki jih Anka uresničuje ob pomoči zunanjih sodelavcev, režiserjev, likovnikov in glasbenikov. Anke Scholz je sodelovala na mednarodnih festivalih v Belgiji, Franciji, Nizozemski, Švici, Sloveniji in na Portugalskem.
PTIČ: interaktivna pohodna predstava z 2 m visokim ptičem, ki komunicira z mimoidočimi. Na hrbtu mu sedi majhen kričav možic. Le kdo zdaj koga pelje naokrog?
POČITNICE: lutkovna enodejanka brez besed. Ženska leži na plaži na soncu. Pred njo so mirne počitnice brez stresa. Veseli se drobnih trenutkov sreče. Na žalost pa ji žoga pade v vodo in usoda se poigra z njo...

http://www.artisjoktheater.de

PIKI TEATER: PASKUDARIUM
http://www.piki.sk/
Teater Piki je eno najvidnejših slovaških gledališč za otroke, stalen gost mnogih mednarodnih festivalov in dobitnik tevilnih nagrad. Lubomir Piktori in Katarina Aulitsova, diplomanta praške Akademije za gledališče in lutkovno umetnost, sta svojem značilnem komunikativnem slogu ustvarila vrsto nepozabnih predstav po svetovno znanih literarnih predlogah (Pika ogavička, Veliki dobrodušni velikan ...). Paskudarium je nenavadni muzej, ki ga ustanovil profesor Samojedi, kjer se predstavljajo male in velike lumparije nevzgojenih otrok in strašev, ki njihovo obnašanje podpirajo. tako spoznamo razvajene in lene otroke, otroke, ki se bašejo s hrano ali vrtajo po nosu, profesor nas tudi na zabaven način pouči, kako lahko merimo neubogljivost...


MINI CIRKUS BUFFETTO
http://zavodbufeto.com/
Zavod Bufeto sta ustanovila Natalija in ravil Sultanov, diplomanta ruske visoke šole in je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnovsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča.Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Z univerzalnim klovnovskim jezikom kot radoveden otrok odkrivajo svet na samosvoj način, mimo logike odraslih in njihovih sistemov.

Vstop prost.

Emonska promenada, mednarodni ulični festival, poteka zadnji teden v avgustu.

Emonska promenada: galerija - arhiv >>

Vsebinsko dopolnjuje Trnfest in se je deolga leta odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Letos pa bo Kudovo dvorišče v Trnovem tisto, ki se bo zadnji vikend v avgustu spremenilo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si lahko ogledajo več kot 20 dramskih, lutkovnih, plesnih, glasbenih in artističnih dogodkov izvajalcev iz 9 držav. Posebna pozornost je letos namenjena medkulturnemu dialogu in spoznavanju svetovnega kulturnega izročila, kreativni igri in ustvarjanju na prostem. V primeru slabega vremena bo del programa izveden v dvorani KUD-a France Prešeren..

Številne predstave, nastopi, igralnice, predstavitve domače in umetne obrti ter ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov poskrbijo, da se brezskrbno zabavajo tako otroci kot tisti 'malo večji'.

V sklopu delavnic dajejo organizatorji poudarek izdelkom, predmetom in igračam, ki jih lahko naredimo sami iz naravnih in recikliranih materialov. Ravno zato tudi letos gostimo skupino Guixot de 8 iz Barcelone, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihujejo številne posnemovalce tudi pri nas. Posebno pozornost pa namenjajo tudi kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga pri KUD France Prešeren izvajajo s Hišo otrok in umetnosti. Vstop na vse prireditve v okviru festivala je prost.

Organizator festivala: Hiša otrok in umetnosti/ www. hisaotrok.si,

Soorganizator: KUD France Prešeren

Programska vodja festivala: Irena Rajh Kunaver
irena@hisaotrok.si
mob: 041 663 904

Program so podprli: Mestna občina Ljubljana, Turizem Ljubljana,


OB PODPORI{

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
avgust 2020
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Emonska_promenada/Emonska_promenada_2011_-_petek«

Stran je bila naložena 2.380-krat. Čas zadnje spremembe: 14:14, 7 avgust 2011.