EMONSKA PROMENADA 2011 - NEDELJA

EMONSKA PROMENADA

 
Emonska promenada
Emonska promenada 2011 - nedelja


Mednarodni ulični festival

EMONSKA PROMENADA 2011

na Emonski cesti od Mirja do Eipprove ulice
vsak dan od 25. do 28. avgusta
od 18. do 21. ure.

18:00 – 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija): Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
POTUJOČI KINOBALON (SI): Mini kino za otroke / mini cinema for children

18:00 Društvo BAOBAB (SI): Delavnica afriških plesov za otroke / african dance workshop

18:00 Pripovedno gledališče GDČ. BAZILIKE (SI): ZAČARANI ČAJNIK, lutkovna pravljica / fairy tale

18:30 MARIONETAS EN LIBERTAD (FR): NORČAVI KLOBUK, lutkovna predstava / puppet show

19:15 BIMBO TEATER (SI): GREMA SMUČAT, ulična predstava / street show

20:00 LA DUE E UN QUARTO (IT): BREZ ZOB, ulični performans / street performance

20:40 Compania ENGRANAJE (ARG): THERMAL INERTIA, artistični performans / artistic performance


SPREMLJEVALNI PROGRAM
vsak dan od 18. do 21. ure every day from 6 pm to 9 pm:


USTVARJALNE DELAVNICE HIŠE OTROK IN UMETNOSTI creative workshops
POTUJOČI KINOBALON mini cinema on the street
ARTISTIČNE DELAVNICE artistic workshops
GLASBENE DELAVNICE music workshop
PLESNA DELAVNICA dancing workshop
INTERAKTIVNE IGRE NA PROSTEM interactive games
UMETNIŠKA TRŽNICA art market
MOJSTRI SLOVENSKE OBRTI Slovene craftmanship
ŽIVALSKI VRT NA OBISKU zoo on the street

DRUŠTVO BAOBAB, ki ga zastopa Maša Kagao Knez, deluje na področju plesa, glasbe in gledališča. Društvo je osredotočeno na zahodnoafriško kulturo in usmerjeno k povezovanju le-te s sodobnim plesom, glasbo in gledališčem. Umetniški ustvarjalci, ki delujejo na različnih področjih kulture, želijo z ustanovitvijo kulturnega društva Baobab afriške plese, kot odrsko umetnost, ki je v zahodnem svetu že uveljavljena, približati domačemu prostoru. Znotraj konteksta afriške glasbe in plesa poskušajo najti svoj lastni izraz ter ostati zvesti afriški dediščini, kjer se v sožitju ritmov in gibov, plesalec in glasbenik združita v eno. Kulturno društvo Baobab organizira plesno-glasbeno izobraževanje, ki poteka v studiu Baobab, kjer se odvijajo različni plesni in bobnarski tečaji in delavnice, primerni tako za odrasle kot tudi za otroke.

http://www.baobab.si/

Pripovedno gledališče GDČ. BAZILIKE
http://www.bazilka.com
je avtorsko gledališče Katje Povše. Kot gospodična Bazilika poskuša predvsem čimbolj napeto in privlačno pripovedovati pravljice in druge zgodbe iz svetovnega izročila. Pravljice najprej izbere, izdela predmete ali lutko, izbere zvočno podlago in kot krpanko iz slišnega, vidnega in intuitivnega, sestavi “pravljično uprizoritev”.

Gospodična Bazilika se je vrnila iz oddaljenih dežel z novimi nenavadnimi pravljicami Japonske, Afrike in Indije. Pravljice hrani v zaboju polnem predalov, loput, gumbkov in okenc. V njem pa živijo še prepirljiva škrata tenguja iz Japonske, velikodušni kralj Vikram iz Indije in prebrisani pajek Kveku Anansi iz Afrike. Pravlljica je primerna za otroke od 4. leta dalje traja 40 minut

MARIONETAS EN LIBERTAD
http://marionnettes.pagesperso-orange.fr
»Univerzalna poetika ki deluje na principu iluzije in domišljije« Skupino sta ustanovila Martín in Florence Ahren v Argentini l.1985 in se l.2000 preselila v Francijo. Njune predstave so izrazito vizualne, brez besedil, ekspresija glasbe in gracioznosti marionet. Blizu pa jima je tudi teater objekta, pantomima in interakcija z občinstvom.

NORČAVI KLOBUK
Gospod Ploplo ima nenavaden stroj. Poleg tega, da je njegov dom, je stroj tudi tovarna in potovalnik. Ima tudi močan značaj in zelo visoko mnenje o sebi, kot čudežnem in fantastičnem stroju, navihan in poln nenavadnih idej se odloči, da se bo poigral s svojim gospodarjem Ploplom. takoj, ko se zjutraj Ploplo zbudi, mu stroj pogoltne njegov najljubši klobuk in najbolj noračva zabava se prične... BIMBO TEATER: GREMA SMUČAT
http://www.bimboteater.com

Bimbo Teater sta ustanovili slovenski gledališki in ulični ustvarjalki, Urška Mlakar in Alenka Marinič. Tandem je začel intenzivneje sodelovati z oblikovanjem likov Štefke in Poldke za televizijsko oddajo Štafeta mladosti (RTV Slovenija). Lika sta postala osnovni navdih za dve gledališki (Štefka in Poldka, Štefka in Poldka 2) in dve ulični predstavi (Grema na morje, Grema smučat). Predstave so doživele odličen odziv občinstva in zajele širok krog gledalcev.

LE DUE EN UN QUARTO http://www.ledueunquarto.it
Silvia Laniado in Martina Soragna sta ustanovili skupino l.2007 v Torinu. Obe plesalki z izkušnjami fizičnega teatra sta povezali telo animatorja in telo lutke in njuno gibanje. Tako sta ustvarili svojevrsten stil animacije in igre, ki se velikokrat reflektira v samoposmehovanju na komičen, pogosto burlesken način. Njun način komunikacije z lutko in občinstvom je svež in duhovit.

BREZ ZOB, brez besed in brez goriva se dva ljubka dojenčka v svojih vožičkih odpravita na svojo prvo avanturo, v katero povabita tudi mimoidoče... Predstava je dobitnica nagrade za najboljšo ulično predstavo Mention na “Festival Mirabilia 2010”. Na festivalu“Gianduia di pezza 2010” pa je prejela nagrado za najboljšo komedijo.

COMPANIA ENGRANAJE je bila ustanovljena l.2009 v Buenos Airesu. Dva artista je združila želja po ustvarjanju in potovanju po svetu. Po nekajmesečnih treningih in vajih je nastala njuna prva predstava s katero sta se uspešno predstvaila v Evropi in severni Ameriki.

Predstava Toplotna inercija je cirkuški šov, ki proizvaja energijo in na odru ponuja vse najboljše v zameno za aplavz in smeh. Gre za preprosto kupčijo, s katero vsak samo pridobi!
Compañia Engranaje sestavljata dva cirkusanta, ki prenašata energijo drug na drugega, jo proizvajata in širita z žongliranjem, akrobatiko, plesom, trapezom in diabolom. Med občinstvom iščeta človeško toplino, jo dvigneta do vrhunca in jo nato spustita v okolje. To je Toplota inercija!
Dva preprosta in karizmatična karakterja. Ona – dekle, ki leti, on – še zadnji romantik. Prostor, osupljiva struktura, elegantna oblačila, privlačna glasba in izjemna tehnika. Toplotna inercija skozi vse to spreminja ulico v cirkuški šotor.
http://www.engranajecirco.com.ar

Vstop prost.

Emonska promenada, mednarodni ulični festival, poteka zadnji teden v avgustu.

Emonska promenada: galerija - arhiv >>

Vsebinsko dopolnjuje Trnfest in se je deolga leta odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Letos pa bo Kudovo dvorišče v Trnovem tisto, ki se bo zadnji vikend v avgustu spremenilo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si lahko ogledajo več kot 20 dramskih, lutkovnih, plesnih, glasbenih in artističnih dogodkov izvajalcev iz 9 držav. Posebna pozornost je letos namenjena medkulturnemu dialogu in spoznavanju svetovnega kulturnega izročila, kreativni igri in ustvarjanju na prostem. V primeru slabega vremena bo del programa izveden v dvorani KUD-a France Prešeren..

Številne predstave, nastopi, igralnice, predstavitve domače in umetne obrti ter ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov poskrbijo, da se brezskrbno zabavajo tako otroci kot tisti 'malo večji'.

V sklopu delavnic dajejo organizatorji poudarek izdelkom, predmetom in igračam, ki jih lahko naredimo sami iz naravnih in recikliranih materialov. Ravno zato tudi letos gostimo skupino Guixot de 8 iz Barcelone, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihujejo številne posnemovalce tudi pri nas. Posebno pozornost pa namenjajo tudi kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga pri KUD France Prešeren izvajajo s Hišo otrok in umetnosti. Vstop na vse prireditve v okviru festivala je prost.

Organizator festivala: Hiša otrok in umetnosti/ www. hisaotrok.si,

Soorganizator: KUD France Prešeren

Programska vodja festivala: Irena Rajh Kunaver
irena@hisaotrok.si
mob: 041 663 904

Program so podprli: Mestna občina Ljubljana, Turizem Ljubljana,


OB PODPORI{

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
avgust 2020
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Emonska_promenada/Emonska_promenada_2011_-_nedelja«

Stran je bila naložena 2.194-krat. Čas zadnje spremembe: 14:24, 7 avgust 2011.