EMONSKA PROMENADA 2010 - SOBOTA

EMONSKA PROMENADA

 
Emonska promenada
Emonska promenada 2010 - sobota

program - sobota


18:00 - 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija) Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
Katalonska skupina potuje po svetu s kombijem, polnim starega železa. Ta se na mestnem trgu spremeni v igrala, ki z razliko od sodobnih igrač in plastičnih punčk z vnaprej določenimi in omejeni funkcijami, spodbujajo igralčevo domišljijo in kreativnost. Idejni vodja je Joan Rovira, ki zbira, reciklira, reže in sestavlja stare odvržene predmete in jim daje novo obliko in funkcijo. Igrala skupine Guixot de 8 so na Emonski promenadi že devetič in so zaščitni znak našega festivala od samega začetka l. 2000. Mnogi obiskovalci prihajajo - predvsem fantje in očetje - prav zaradi njih. Skupina ima tudi pri nas, ravno zaradi Emonske promenade, kar nekaj posnemovalcev, ki se trudijo iz odpadnih materialov narediti nove uporabne predmete.


18:00
Pripovedno gledališče gdč. Bazilike (Slo) ČUDE(ŽE)N ZABOJ, lutkovna pravljica / fairy tale
Pripovedno gledališče GDČ. BAZILIKE /Slovenija/ je avtorsko gledališče Katje Povše. Kot gospodična Bazilika poskuša predvsem čimbolj napeto in privlačno pripovedovati pravljice in druge zgodbe iz svetovnega izročila. Pravljice najprej izbere, izdela predmete ali lutko, izbere zvočno podlago in kot krpanko iz slišnega, vidnega in intuitivnega, sestavi “pravljično uprizoritev”.

Gospodična Bazilika se je vrnila iz oddaljenih dežel z novimi nenavadnimi pravljicami Japonske, Afrike in Indije. Pravljice hrani v zaboju polnem predalov, loput, gumbkov in okenc. V njem pa živijo še prepirljiva škrata tenguja iz Japonske, velikodušni kralj Vikram iz Indije in prebrisani pajek Kveku Anansi iz Afrike. Pravljica je primerna za otroke od 4. leta dalje traja 40 minut


18:30
ARNAUD DEGIMBE (Belgija) SYBELLE IN MARIO, lutkovno glasbena pravljica / puppet music story
Arnaud Degimbe / Belgija, ulični zabavljač, igra na tradicionalne dude in animira stare srednjeveške lutke, ki so navezane na njegovi nogi. Ko dude utihnejo pa pripoveduje staro srednjeveško pravljico. Primerno za otroke od 3. leta naprej.


19:00
Lutkovna skupina DE-CI-DE-LA/ (Francija) PACOTILLE, lutkovna predstava / puppet show
DE-CI, DE-LA gledališka skupina /Francija/ prihaja iz Caena v Normandiji. Člani skupine se od njene ustanovitve leta 2005 dalje, ukvarjajo z ustvarjanjem gledaliških in lutkovnih predstav. Gre predvsem za iskanje skupnega jezika na podlagi telesnega izraza. Pacotille je lutkovna predstava, v kateri gre za srečanje dveh svetov. Klovn najde čarobno šatuljo, ki mu omogoči prehod v svet lutk. Predstava je primerna za otroke od 4. leta naprej.


19:40
LOKOMOTIV (Belgija), glasbeno artistični performans / music artistic performance
LOKOMOTIV/ Belgija je tolkalska skupina , ki s svojim nastopom zagotovo pritegne pozornost. Ustanovil jo je l. 2000 , začeli so kot Brazilski tolkaski fanfara band , kamlu pa so začeli razvijati svoj stil s kombinacijo severno afriških in mediteranskih ritmov. Skladbe so bile kmalu tako značilno Lokomotivovske in unikatne tudi v izdelavi in uporabi instrumentov, ki so jih ročno izdelali kar člani skupine sami. Veliko pozornost posvečajo tudi kostumom in koreografiji nastopa, ki je zato tudi prava paša za oči.


20:15
IRRWISCH TEATER (Avstrija) MUDJUMPING, gledališki performans / theatre performance
Teater Irrwisch je eden najbolj znanih avtsrijski uličnih gledališč, ki s svojimi predstavami navdušuje ne samo na mnogih mednarodnodnih uličnih festivalih ampak tudi na mestnih festivalih, kongresih in drugih prireditvah. V zadnjih dvanajstih letih so prepotovali Evropo, nastopali, se učili in izpopolnjevali svoje znanje na akademiji uličnega gledališča- na ulici sami. Irwisch zabava- te nasmeje in osupne in Irwish se te dotakne. Nekonvencionalni karakterji iz njihovih predstav imajo zelo poseben smisel za humor. Spontano z velikim smislom za improvizacijo karikarijo stvari, ljudi in svet v katerem živimo. Podirajo tabu teme, premikajo meje sprejemljivega, navdušujejo z entuziamom, predvsem pa s smehom polepšajo vsakdan.

Vstop prost.

Emonska promenada, mednarodni ulični festival, poteka zadnji teden v avgustu.

Emonska promenada: galerija - arhiv >>

Vsebinsko dopolnjuje Trnfest in se je deolga leta odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Letos pa bo Kudovo dvorišče v Trnovem tisto, ki se bo zadnji vikend v avgustu spremenilo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si lahko ogledajo več kot 20 dramskih, lutkovnih, plesnih, glasbenih in artističnih dogodkov izvajalcev iz 9 držav. Posebna pozornost je letos namenjena medkulturnemu dialogu in spoznavanju svetovnega kulturnega izročila, kreativni igri in ustvarjanju na prostem. V primeru slabega vremena bo del programa izveden v dvorani KUD-a France Prešeren..

Številne predstave, nastopi, igralnice, predstavitve domače in umetne obrti ter ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov poskrbijo, da se brezskrbno zabavajo tako otroci kot tisti 'malo večji'.

V sklopu delavnic dajejo organizatorji poudarek izdelkom, predmetom in igračam, ki jih lahko naredimo sami iz naravnih in recikliranih materialov. Ravno zato tudi letos gostimo skupino Guixot de 8 iz Barcelone, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihujejo številne posnemovalce tudi pri nas. Posebno pozornost pa namenjajo tudi kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga pri KUD France Prešeren izvajajo s Hišo otrok in umetnosti. Vstop na vse prireditve v okviru festivala je prost.

Organizator festivala: Hiša otrok in umetnosti/ www. hisaotrok.si,

Soorganizator: KUD France Prešeren

Programska vodja festivala: Irena Rajh Kunaver
irena@hisaotrok.si
mob: 041 663 904

Program so podprli: Mestna občina Ljubljana, Turizem Ljubljana,


OB PODPORI{

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
avgust 2020
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Emonska_promenada/Emonska_promenada_2010_-_sobota«

Stran je bila naložena 2.147-krat. Čas zadnje spremembe: 08:46, 11 avgust 2010.