EMONSKA PROMENADA 2010 - PETEK

EMONSKA PROMENADA

 
Emonska promenada
Emonska promenada 2010 - petek

program - petek


18:00 - 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija) Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
Katalonska skupina potuje po svetu s kombijem, polnim starega železa. Ta se na mestnem trgu spremeni v igrala, ki z razliko od sodobnih igrač in plastičnih punčk z vnaprej določenimi in omejeni funkcijami, spodbujajo igralčevo domišljijo in kreativnost. Idejni vodja je Joan Rovira, ki zbira, reciklira, reže in sestavlja stare odvržene predmete in jim daje novo obliko in funkcijo. Igrala skupine Guixot de 8 so na Emonski promenadi že devetič in so zaščitni znak našega festivala od samega začetka l. 2000. Mnogi obiskovalci prihajajo - predvsem fantje in očetje - prav zaradi njih. Skupina ima tudi pri nas, ravno zaradi Emonske promenade, kar nekaj posnemovalcev, ki se trudijo iz odpadnih materialov narediti nove uporabne predmete.


18:00
TEATER MATITA (Slovenija) E BE, lutkovna predstava / puppet show
Matija Solce nadaljuje lutkovno tradicijo svojih staršev lutkarjev (LG PAPILU) in je študent 4. letnika oddelka za lutkarstvo umetniške šole DAMU v Pragi. Že s svojima prvima lutkovnima predstavama: E be? (Pulčinela) in Male nočne zgodbe je pritegnil pozornost selektorjev mednarodnih festivalov, ki so ga povabili na številna gostovanja po Italiji, Avstriji, Nemčiji, Španiji, Finski, Franciji, Belgiji, Hrvaški, Rusiji, Češki in Slovaški. Predstava E BE je grajena na stiuacijski komiki in minimalizmu; iz preprostega belega robca nastane lutka Pulcinella, ki nato oživi, dobi svoj glas in si poišče partnerje za igro- roko, harmoniko, piščali, kastanjete in tudi Matijo samega. Lik Pulcinelle je star več kot petsto let; ima črno masko, belo obleko in značilen glas. Je nekakšen anarhist, ki se nikogar ne boji in v prepiru z njim vsi potegnejo krajši konec. Duhovita in zabavna predstava o Pulcinelli je namenjena otrokom od 5. leta dalje.


18:30
TEATER MIMOTAURUS (Češka) HARONOVA LADJA NORCEV, ulićni performans / street performance
Gledališče Mimotaurus je praško gledališče številnih žanrov: ulično, lutkovno, gibalno, glasbeno in eksperimentalno gledališče ter akrobatike. Njihovo ustvarjanje potuje prek držav, mest, ljudi in različnimi gledališkimi žanri. Lutke, ki so v rokah izkušenih animatorjev, se borijo z razbojniki, pijejo morje in jedo sonce. Dloušiby je zgodba o princesi, ki jo ugrabi hudobni čarodej, trije bratje , ki imajo vsak posebno moč , pa se odpravijo po svetu, da bi jo rešili izobraževalno noto, saj razlaga osnovne procese narave, ki se odvijajo na zemlji in v vesolju. Primerno za otroke od 5. leta dalje.


19:15
VESELKA IN NEDIALKO (Bulgarija) DUO ELEGANT SHOW, artistični performans / artistic performance
Veselka in Nedialko/ Bolgarija sta profesionalna cirkuška artista, ki že vrsto let nastopata na mednarodnih festivalih, v znamenitih cirkuških arenah, varietejih in TV oddajah. Odlična artista bosta navdušila z akrobatskimi veščinami, Veselka pa je nepozabna tudi v točki z obroči. Primerno za vse starosti.


19:45
MICHAL HECHT (Češka) ZGODBE BREZ BESED, pantomimska predstava/ mime show
MICHAL HECHT /Češka/ je doštudiral pantomimo na akademiji JAMU v Brnu in hkrati in hkrati opravil še več dodatnih izobraževanj in tečajev s področja akrobatike, borilnih veščin, dramaturgije in režije na Češkem, Danskem ter v Nemčiji. Med leti 1985 in 1986 je delal v lutkovnem gledališču Alfa na Češkem, kasneje pa je potoval po svetu s svojimi solo produkcijami. Sodeloval je z mnogimi velikimi gledališči in nastopal na televiziji. Predstava Brez besed je kolaž kratkih pantomimskih zgodb, ki so namenjene tako otrokom kot odraslim.


20:15
LEOPARDMAN (Avstralija) KOMIČNI CIRKUS, artistični performans / artistic performance
The Leopardman , Gavin Hay / Avstralija je ulični performer, ki že dvanajst let nastopa po svetovnih prestolnicah. Nastopal je v nekaterih avstralskih cirkuških skupinah, kjer se je naučil različnih akrobatskih veščin: balansiranje, žonliranje, akrobatiko in klovnado. Njegov solistični nastop Leopardman je poln napetosti in energije in vrhunsko izvedenih artističnih točk.

Vstop prost.

Emonska promenada, mednarodni ulični festival, poteka zadnji teden v avgustu.

Emonska promenada: galerija - arhiv >>

Vsebinsko dopolnjuje Trnfest in se je deolga leta odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Letos pa bo Kudovo dvorišče v Trnovem tisto, ki se bo zadnji vikend v avgustu spremenilo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si lahko ogledajo več kot 20 dramskih, lutkovnih, plesnih, glasbenih in artističnih dogodkov izvajalcev iz 9 držav. Posebna pozornost je letos namenjena medkulturnemu dialogu in spoznavanju svetovnega kulturnega izročila, kreativni igri in ustvarjanju na prostem. V primeru slabega vremena bo del programa izveden v dvorani KUD-a France Prešeren..

Številne predstave, nastopi, igralnice, predstavitve domače in umetne obrti ter ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov poskrbijo, da se brezskrbno zabavajo tako otroci kot tisti 'malo večji'.

V sklopu delavnic dajejo organizatorji poudarek izdelkom, predmetom in igračam, ki jih lahko naredimo sami iz naravnih in recikliranih materialov. Ravno zato tudi letos gostimo skupino Guixot de 8 iz Barcelone, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihujejo številne posnemovalce tudi pri nas. Posebno pozornost pa namenjajo tudi kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga pri KUD France Prešeren izvajajo s Hišo otrok in umetnosti. Vstop na vse prireditve v okviru festivala je prost.

Organizator festivala: Hiša otrok in umetnosti/ www. hisaotrok.si,

Soorganizator: KUD France Prešeren

Programska vodja festivala: Irena Rajh Kunaver
irena@hisaotrok.si
mob: 041 663 904

Program so podprli: Mestna občina Ljubljana, Turizem Ljubljana,


OB PODPORI{

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
avgust 2020
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Emonska_promenada/Emonska_promenada_2010_-_petek«

Stran je bila naložena 2.534-krat. Čas zadnje spremembe: 08:44, 11 avgust 2010.