EMONSKA PROMENADA 2010 - ČETRTEK

EMONSKA PROMENADA

 
Emonska promenada
Emonska promenada 2010 - četrtek


Mednarodni ulični festival

EMONSKA PROMENADA 2010
program - četrtek


na Emonski cesti od Mirja do Eipprove ulice
vsak dan od 26. do 29. avgusta
od 18. do 21. ure.

Emonska ulica v Trnovem se zadnje štiri dni v avgustu spremeni v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče. Mali in veliki si lahko ogledajo okoli trideset gledaliških dogodkov iz 11 držav. Posebna pozornost je namenjena kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga izvajamo s Hišo otrok in umetnosti. Posebnosti letošnje promenade so lutke na ulici, gledališče pantomime, akrobatika in umetniška tržnica.

The last weekend in August Emonska street transforms into an open-air theatre and creative tour. The young and adult can experience about 30 artistic theatre events from 11 countries. Special attention is given to outdoor activities that are held by Hiša otrok in umetnosti (House of children and art). Visitors can try their artistic skills and participate in different social activities. Highlights of this year's Promenade are puppets on street, mime shows, acrobat acts and art market.

18:00 - 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija) Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
Katalonska skupina potuje po svetu s kombijem, polnim starega železa. Ta se na mestnem trgu spremeni v igrala, ki z razliko od sodobnih igrač in plastičnih punčk z vnaprej določenimi in omejeni funkcijami, spodbujajo igralčevo domišljijo in kreativnost. Idejni vodja je Joan Rovira, ki zbira, reciklira, reže in sestavlja stare odvržene predmete in jim daje novo obliko in funkcijo. Igrala skupine Guixot de 8 so na Emonski promenadi že devetič in so zaščitni znak našega festivala od samega začetka l. 2000. Mnogi obiskovalci prihajajo - predvsem fantje in očetje - prav zaradi njih. Skupina ima tudi pri nas, ravno zaradi Emonske promenade, kar nekaj posnemovalcev, ki se trudijo iz odpadnih materialov narediti nove uporabne predmete.


18:00
Lutkovno gledališče LABIRINT (Slo) KLOBUK GOSPODA KONSTANTINA, lutkovna predstava / puppet show
Gledališče LABIRINT /Slovenija/ je ustanovil leta 1998 Saša Jovanovič s predstavo Minotaver, člani gledališča pa sodelujejo skupaj že od leta 1992 pri različnih lutkovnih projektih in drugih umetniških zvrsteh. V produkciji gledališča so sprva nastajale predstave za odrasle (Minotaver, Noge in krila, Beseda je konj), v zadnjem času pa Labirint namenja predstave tudi otroški publiki. Klobuk G. Konstantina je najnovejša predstava nastala po slikanici Iva Svetine. Kaj vse se zgodi klobuku, ko s pomočjo vetra in prebivalcev mesta leta po mestu skozi razne dogodivščine? Ali mu bodo čarovnik, vodja godbe, deček in deklica, ter nenazadnje zmaj v pomoč,da bo pravočasno pristal na glavi gospoda Konstantina in bo le ta lahko pozdravil gospodično Olgo? Lutkovna predstava je namenjena otrokom od 4. leta naprej in traja 35 minut.


18:30
ELECTRIC CIRCUS (Nizozemska) MONO, ulična interakcija / street interaction
Electric Circus / Nizozemska sta lutkarica Mirjam Langemeijer in računaniški inžinir in animatronik Fred Abels. Z njunimi animatronski lutkami-roboti nastopata in uprizarjata ulične performanse. Mono, majhna cirkuška opica, izgleda zelo prepričljivo, tako da marsikateri gledalec misli, da gre za pravo opico. Mono vozi kolo, igra klavir, skače in kriči, in kot pravi mali opičji navihanec za nagrado poje tudi banano. Predvsem pa nadvse zabava staro in mlado.


18:40
Lutkovna skupina DE-CI-DE-LA (Francija) PACOTILLE- lutkovna predstava / puppet show
DE-CI, DE-LA gledališka skupina /Francija/ prihaja iz Caena v Normandiji. Člani skupine se od njene ustanovitve leta 2005 dalje, ukvarjajo z ustvarjanjem gledaliških in lutkovnih predstav. Gre predvsem za iskanje skupnega jezika na podlagi telesnega izraza. Pacotille je lutkovna predstava, v kateri gre za srečanje dveh svetov. Klovn najde čarobno šatuljo, ki mu omogoči prehod v svet lutk. Predstava je primerna za otroke od 4. leta naprej.


19:20
CLAUDIO &CONSUELO (Italija) FRITATA, ulični performans / street performance
Po nekaj letih ponovno na Emonski promenadi nenavaden par, ki raje nastopa na ulici kot v gledališču. Claudio je imeniten glasbenik, ki igra na nenavadne instrumente, Consuela je ljubka klovnesa, ki nadvse rada v svoje artistične točke vključi tudi kakšen kuhinjski rekvizit. Nepozabno in nadvse zabavno. Primerno za vse starosti.


20:00
Gledališki studio ARLEKIN (Litva) SMILE-DOT-NET, klovnada / clown show
Gledališki studio ARLEKIN/ Litva je bil ustanovljen l. 1998. Od takrat so uprizorili 15 predstav v katerih nastopa 30 članov studia, ki so glede na starost razdeljeni v dve skupini: otroško in mladinsko. Za svoje delo je studio prejel v nacionalnih nagrad, sodeluje na festivalih doam in v tujini. Pantomimska predstava SMILE-DOT-NET je pravzaprav kolaž majhnih etud, nastalih na osnovi klasične klovnade. Pred nami se zvrsti skupina klovnov, ki se zapletajo v simpatične in zabavne prigode razumljive tako otrokom kot odraslim.


20:40
Mladinska skupina KRIPLČKI (Slovenija) SATIRIKON - ROJSTVO NARODA, lutkovna predstava za odrasle/ puppet show for adults
KRIPLČKI/Slo: Mladinska skupina, ki deluje v okviru društva KUD Osvobaja in gimnazije Sovenske Konjice, se je v okviru gledališke šole seznanjala z lutkovnim gledališčem. Pod vodstvom Matevža Gregoriča je nastala zanimiva predstava SATIRIKON, ki nagovarja odrasle gledalce in razstira vsakodnevne novice ne satiričen in zabaven način.</center>

Vstop prost.

Emonska promenada, mednarodni ulični festival, poteka zadnji teden v avgustu.

Emonska promenada: galerija - arhiv >>

Vsebinsko dopolnjuje Trnfest in se je deolga leta odvijala na Trnovskem mostu in na Emonski ulici. Letos pa bo Kudovo dvorišče v Trnovem tisto, ki se bo zadnji vikend v avgustu spremenilo v gledališče na prostem in ustvarjalno sprehajališče za otroke in odrasle. Obiskovalci si lahko ogledajo več kot 20 dramskih, lutkovnih, plesnih, glasbenih in artističnih dogodkov izvajalcev iz 9 držav. Posebna pozornost je letos namenjena medkulturnemu dialogu in spoznavanju svetovnega kulturnega izročila, kreativni igri in ustvarjanju na prostem. V primeru slabega vremena bo del programa izveden v dvorani KUD-a France Prešeren..

Številne predstave, nastopi, igralnice, predstavitve domače in umetne obrti ter ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov poskrbijo, da se brezskrbno zabavajo tako otroci kot tisti 'malo večji'.

V sklopu delavnic dajejo organizatorji poudarek izdelkom, predmetom in igračam, ki jih lahko naredimo sami iz naravnih in recikliranih materialov. Ravno zato tudi letos gostimo skupino Guixot de 8 iz Barcelone, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihujejo številne posnemovalce tudi pri nas. Posebno pozornost pa namenjajo tudi kreativnemu ustvarjanju na prostem, ki ga pri KUD France Prešeren izvajajo s Hišo otrok in umetnosti. Vstop na vse prireditve v okviru festivala je prost.

Organizator festivala: Hiša otrok in umetnosti/ www. hisaotrok.si,

Soorganizator: KUD France Prešeren

Programska vodja festivala: Irena Rajh Kunaver
irena@hisaotrok.si
mob: 041 663 904

Program so podprli: Mestna občina Ljubljana, Turizem Ljubljana,


OB PODPORI{

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2020
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
julij 2020
PTSČPSN
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
avgust 2020
PTSČPSN
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

POGANJA:


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Projekt:Emonska_promenada/Emonska_promenada_2010_-_%C4%8Detrtek«

Stran je bila naložena 2.912-krat. Čas zadnje spremembe: 08:49, 11 avgust 2010.