21. AVGUST 2014PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN


| dan | teden | mesec | | << | ta teden | >> |


Vsebina

[spremeni] ČETRTEK, 21.8.2014

 
Trnfest
Prismojeni profesorji bluesa

KONCERT CONCERT:
Prismojeni profesorji bluesa

Vstopnine ni!
 
Trnfest
ČAGA NA PUNE : Don't Make New People

DJ PROGRAM DJ SET:
Krilc b2b Loutseau
S.S.S. b2b ŽakPižon
MIR b2b Felis Catus.

Vstopnine ni!

[spremeni] PETEK, 22.8.2014

 
Trnfest
Nevemnevem

KONCERT CONCERT:
Nevemnevem je konstrukt besede in zvoka. Deluje v polju komaj poslušljivega, kamor pa se včasih prikrade tudi kaj bolj milozvočnega. Besede trgajo, glasba cefra. Sam si, nikamor več ne prebegneš, ko čakaš na mater naroda, Dolores.
Tu je konec, onkraj se nadaljuje vse.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
CUF

DJ PROGRAM DJ SET: Bartillier, BOR$ALEANO, DVS, Mitac, Some1Else & Nikus Pokus + VJ Smech - Bass / HipHop / Trap / Grime / Footwork

Vstopnine ni!

[spremeni] SOBOTA, 23.8.2014

 
Trnfest
IGLU in mednarodni impro konglomerat

IGLU (Improvizacijsko gledališče Ljubljana) prireja zabaven večer gledališke improvizacije v zelo mednarondno obarvani družbi.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Synaptic

DJ PROGRAM DJ SET: Nitz, Utti, Symann - House / Techno

Vstopnine ni!

[spremeni] NEDELJA, 24.8.2014

 
Trnfest
Stendap
Vid Valič, Sašo Stare, Andrea Andrassy

VEČER StandAp KOMEDIJESTAND-UP COMEDY EVENING:
Vid Valič, Sašo Stare in Andrea Andrassy (SI)

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Lastniki humorja

GLEDALIŠČE THEATRE
Lastniki Humorja predstavljajo:
Legende Komedije (SI)

Vstopnine ni!

[spremeni] PONEDELJEK, 25.8.2014

 
Trnfest
Fourklor

Just hanging around
Fourklor – zračne discipline

Sodobni cirkus je kulturni fenomen nove dobe, ki se je že pred leti odmaknil od tradicionalnega cirkusa.

Z njim se je začela spogledovati tudi skupina Fourklor pred več kot 10 leti. Predvsem se je fokusirala na zračne discipline. Tako vam bodo na barvitem kolažu prikazali ples na tkanini, na vrvi, na visečem obroču in še kaj.

Obeta se pravi zračno cirkuški spektakel.


Vstopnine ni!

[spremeni] TOREK, 26.8.2014

 
Trnfest
Portmanteau

Koncert ljubljanske šestčlanske zasedbe Portmanteau. Igrajo avtorsko glasbo navdihnjeno s progresivnim rockom in pomešano s paleto drugih žanrov. Matrix-rock.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DJ Vlad

DJ PROGRAM DJ SET: DJ Vlad - Indie / Synth pop / Electro


Vstopnine ni!

[spremeni] SREDA, 27.8.2014

 
Trnfest
IDIOTNET

Jedro Paraliterarne organizacije I.D.I.O.T. predstavlja novo dvanajsto cifro revije IDIOT, presek generacij in glasov v interakciji, tokrat brez jasne teme, a z jasnim namenom posredovat temo naših cenzuriranih notranjosti. Multimedijska manifestacija IDIOTNET bo v fuziji literature, mozaika in glasbe šopala tokrat na Trnfestu. Glas dajejo: Uroš Prah, Tibor Hrs Pandur, Jasmin B. Frelih, Monika Vrečar in Karlo Hmeljak. Za vizualije skrbijo Andrej Koruza & Izland, za glasbo pa jesusonecstasy.

Vstopnine ni!


Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Glavna_stran«

Stran je bila naložena 418.179-krat. Čas zadnje spremembe: 16:11, 19 avgust 2014.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

ZA NASLEDNJIH 100 LET!

Spoštovane in spoštovani!

Zaradi dolgoletnega sistematičnega zmanjševanja in ukinjanja javnih finančnih podpor urbanim, odprtim in neodvisnim prizoriščem se je trnovski KUD France Prešeren znašel na razpotju, kjer se ponujata le dve možnosti:

- ali dokončno zaprtje in nostalgičen spomin na mnoge pomembne KUD-ove dosežke,

- ali pa široka mobilizacija za ohranitev tega edinstvenega stičišča kulturne in socialne raznolikosti, strpnosti in vključevanja, ki je v današnjem nestabilnem času še bolj neprecenljiv.

Kljub temu in ravno zato, ker so nam odrekli podporo tako na mestni kot na državni ravni, smo se odločili, da s prostovoljnimi prispevki in delom ter voljo in optimizmom postavimo KUD ponovno na noge, navkljub politiki sistematičnega uničevanja kulture, šolstva, zdravstva itd.

Zaradi vsega zgoraj napisanega KUD-ov dolg dnevno narašča. Kronično pomankanje sredstev je privedlo tudi do kroničnega pomankanja kadra. Kljub temu je znotraj društva še vedno prisotna volja do nadaljnega dela, ki jo trenutno udejanja mala skupina prostovoljcev.Odločili smo se, da se obrnemo na zainteresirano javnost z akcijo:

ZA NASLEDNJIH STO LET!


Donacije lahko prispevate na račun:

KUD FRANCE PREŠEREN, Trnovo – Karunova 14, Ljubljana IBAN: SI56 0201 0001 7359 086 SWIFT/BIC: LJBASI2X BANK: NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

Z donacijami nam lahko pomagate tudi tako, da pošljete sms sporočilo na telefonsko številko 1919, vtipkate ZA in prispevate po 1 evro.

Seveda sprejemamo tudi vso ostalo pomoč, tako strokovno, kot logistično in smo hvaležni za vso iskreno podporo, ki smo je bili deležni do sedaj.

V upanju na nadaljnja soustvarjanja in druženja v KUD-u vas prisrčno pozdravljamo!

TOMISLAV VREČAR, predsednik Kud France Prešeren


V Kudu France Prešeren smo uredili udobno bivališče za gostujoče umetnike. V času, ko ga ne potrebujemo sami za svoje goste, je na voljo tudi drugim. Lahko vam ponudimo lepi hotelski sobi 5 minut hoje do centra Ljubljane v sproščenem umetniškem okolju Kuda France Prešeren.

Večja soba (soba Ane Jelovšek) ima tri ležišča, manjša soba (soba Julije Primic) pa dve ležišči. Delita si skupno kopalnico. Hotel je popolnoma ločen od preostalega Kuda, s svojim vhodom z ulice.

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 15
710111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
avgust 2014
PTSČPSN
 123
31
september 2014
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

POGANJA: